Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2015, 18:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenský študent chce svojim rovesníkom dokázať, že štúdia v zahraničí sa báť netreba

ZAUJÍMAVOSTI MOTIVÁCIA
Uložiť Uložené

Po vzhliadnutí videa od šikovného Branislava odložíš všetky výhovorky a začneš hľadať spôsoby.

Šikovný Branislav Zvada strávil aktuálne posledný zimný semester v Grécku, kam sa dostal vďaka programu podporujúcemu zahraničnú mobilitu vysokoškolských študentov a pedagógov v spolupráci so samotnými školami. Jednoducho a zrozumiteľne povedané - Erazmus. Pre ambicióznych jedincov možnosť skúsiť si štúdium na inej škole s rovnakým zameraním, kde zároveň zohráva podstatnú rolu aj prirodzené vstrebávanie cudzieho jazyka. Pre tých lenivejších minimálne možnosť spoznať nespočetné množstvo zaujímavých ľudí z rôznych kútov sveta a nastávať nielen ich kultúru. 

Braňo už počas pobytu v Grécku prispieval na svoj YouTube kanál množstvom materiálu, ktorý nám mohol pomôcť vytvoriť si približnú predstavu o tom, ako by mohol vyzerať napríklad ten náš semester v zahraničí. Po príchode domov sa rozhodol motivovať všetkých študentov formou vizuálu, kde zahrnul aj svojich spolužiakov. Tí sa ti budú snažiť povedať, že aj keď to možno na prvý pohľad nevyzerá jednoducho a vyžaduje kopec odvahy a energie, skutočne to za to stojí.

"Erazmus mi dodal odvahu a teraz sa na svet pozerám úplne inak! Je to príležitosť, ktorá sa ti naskytne len na vysokej škole a nevyskúšať ju, ľutoval by som celý život! Celoživotná skúsenosť, ktorá sa nedá kúpiť, musíš ju jednoducho zažiť. P.S : Výhovorky typu mám chalana alebo neviem dobre jazyk sa neakceptujú." ... slová samotného autora, Braňa.

Ak sme ťa ešte stále nepresvedčili, skús krátky zostrih z Braňovho výletu na ostrov Zakynthos.

Späť
Zdieľať
Diskusia