Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2015, 1:56
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Krása slovenských a českých žien je známa snáď v každom kúte sveta a skvelé meno nám v zahraničí robí aj príťažlivá modelka Loli Laneová, ktorá si aj napriek veľkému pracovnému vyťaženiu a neustálemu cestovaniu našla chvíľku času.

V pomerne krátkom čase vám dnes opäť prinášame rozhovor s príťažlivou modelkou z našich končín, ktorá sa rozhodla skúsiť hľadať svoje šťastie v zahraničí. Len približne 2 týždne dozadu ste mali možnosť dozvedieť sa viac o živote mladej krásky menom Soňa Štefková  v miestami nebezpečnom Mexiku a dnes nám priblíži svoj život nemenej krásna Loli Laneová z Českej republiky, žijúca v metropole východného pobrežia Spojených štátov, New Yorku. Tmavovláska s dokonalou figúrou a so zaujímavým menom, ktorá sa aktívne venuje aj blogovaniu, nám v odpovediach nižšie prezradí viacero zaujímavostí, či už zo sveta modelingu, alebo aj zo svojho súkromia. Tak neváhajte a dajte si to!

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

Ahoj, môžeš sa prosím ťa na úvod nám a našim čitateľom trochu bližšie predstaviť?
Ahojte, tak v prvom rade som žena mnohých tvárí :) Pracujem ako modelka, vďaka čomu som sa dostala aj do svojho vysnívaného mesta New York, kde momentálne aj žijem. Okrem modelingu taktiež vykonávam prácu stylistky, píšem o móde, cestovaní a tak podobne na svojom blogu (theloliland.com) a mojou najnovšou aktivitou je zastupovanie českej značky nesúcej názov Antipearle v práve vyššie spomínanej metropole Spojených štátov. Vyštudovala som Anglo-americkú vysokú školu v Prahe, konkrétne moderné a súčasné umenie, pričom jedného dňa by som určite chcela v tomto odbore aj pracovať. Okrem módy je práve umenie mojou druhou najväčšou závislosťou, za ktorou nasledujú cestovanie, filmy, hudba a šport.

Si naozaj krásna, ako je možné, že sme ťa doteraz nemali možnosť vidieť na stránkach známych magazínov? Alebo sme len nedávali dostatočný pozor? 

Neviem, čo máš na mysli pod pojmom "známy magazín", ale napríklad v decembri 2014 som sa objavila na stránkach českého vydania magazínu Cosmopolitan. Taktiež som teraz veľmi veľa pracovala v Indii, kde mi vyšlo väčšie množstvo editoriálov, ale chápem, že tam sa asi nepozeráte :) A v Spojených štátoch som pracovala skôr pre komerčnejších klientov, ako je napr. Saks alebo David's Bridal. 

Kedy nastal ten zásadný zlom v tvojom živote, kedy si sa o módne dianie začala zaujímať intenzívnejšie a detailnejšie ako ostatní ľudia v tvojom najbližšom okolí? 

Žiaden zásadnejší zlom si nepamätám, ale viem, že keď som mala približne 4 roky, tak som si vzala nožnice a rozstrihala som si kolená na hnedých pančuchách, pretože som neznášala tú farbu (čo mi ostalo dodnes) a chcela som nosiť len tie červené. Pravdaže som v tom veku nechápala, že za komunizmu mohol byť človek rád, že tie pančuchy vôbec má a nie to ešte, aby si vyberal aj ich farbu. K mojej prieberčivosti asi najviac prispela moja maminka, ktorá ma v obliekaní výrazne rozmaznávala. Keď sme sa neskôr presťahovali z malého mesta do Prahy, mala som 12 a po príchode do novej triedy som schytala neskutočnú dávku šikany za to, že som nenosila vyťahané svetre a k ním niečo neforemné.  Potom nasledovalo obdobie, kedy som spoznala Marilyna Mansona, do ktorého som bola aj platonicky zamilovaná a vo svojich 14. rokoch som si našetrila na svoje prvé rifle značky Diesel, ktoré v tej dobe stáli viac ako normálna rodina minula na potraviny za 2 mesiace, ale ja som ich proste musela mať. Zhrnula by som to asi tak, že už od malička som chcela nosiť niečo "iné" a nebolo mi jedno, čo mám na sebe oblečené. 

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

S akou myšlienkou si si zakladala svoj vlastný blog? Pokúšaš sa priblížiť nám bežným ľuďom život modelky žijúcej v zahraničí a všetko s tým spojené alebo v tom môžeme hľadať aj iné, možno trochu hlbšie posolstvo?

Prvým impulzom bola predovšetkým smutná udalosť v podobe smrti môjho obľúbeného návrhára Alexandra McQueena. V tej dobe som žila v Prahe a modeling som brala ako príjemné privyrobenie, takže priblíženie života modelky to určite nebolo, celé to vzniklo len vďaka mojej láske k móde. Niekedy mi proste chýbajú ľudia, s ktorými by som sa mohla podeliť o tie veľké zážitky z týždňov módy alebo o svoje skromné názory z módnej oblasti na najnovšie trendy a tak podobne. A k tomu je aj blog určený, aby sa na ňom mohol človek rozhovoriť a zdieľať svoje vášne. Je to moja osobná stránka a nie som platená reklamou, takže si môžem dovoliť povedať, že najnovšia kolekcia toho a toho dizajnéra mi príde odporná a neobliekla by som si snáď ani jeden kúsok z nej.  V tom vidím aj podstatu blogu, a teda úprimnosť, nie platené recenzie alebo opatrné chválenie, ktoré často nájdete v magazínoch.   

Po vzhliadnutí tvojho blogu usudzujem, že obľubuješ predovšetkým kúsky od známych módnych domov a prestížnejších značiek. Ktorým okrem Alexandra McQueena patria v tvojom rebríčku tie najvyššie priečky a rada by si aj sama pre ne predvádzala?  

To sa mení aj podľa dizajnérov, predtým som nedala dopustiť na francúzsky módny dom Balenciaga, ale pod taktovkou Alexandra Wanga ma až tak príliš neberie.  Ako som už spomenula vyššie, milovala som Alexandra McQueena, ale kúsky od Sarah Burton ma nechávajú pomerne chladnou. Približne posledné 2 sezóny sa mi veľmi páči  Chloé, Gucci a Saint Laurent. Pokiaľ by som mala ale menovať len jedného návrhára, ktorého skutočne obdivujem, tak by to bol Tom Ford, ktorý keď na niečom pracuje, tak to je na 110% a takých ľudí ja úprimne obdivujem. 

Ako približne vyzerá bežný deň Loli Laneovej? 

Je to hrozne rôznorodé, tento mesiac som bola napríklad pracovne v Paríži, na budúci týždeň znovu odlietam do Indie, ale pokiaľ by som mala opísať svoj bežný deň "doma" v NYC, tak každé ráno, ešte predtým, než vyrážam na castingy/ do práce, sa snažím si dať dobré cappuccino v jednej z mojich obľúbených kaviarní. Ideálne doobedie je, keď si môžem dopriať lekciu pilatesu alebo zabehnúť do posilňovne. Večer sa rada stretávam s priateľmi, či už pri dobrej večeri, alebo drinku, keďže mám  veľa obľúbených podnikov v mojom blízkom okolí, čo je pomerne nebezpečné :) Pokiaľ som príliš unavená a potrebujem vypnúť, tak rada sledujem rôzne televízne relácie, ale milujem aj seriály, ako je napríklad Mad Men alebo House of Cards.

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

Žiješ v jednom z najkrajších miest na svete, stihla si už za ten čas spoznať všetky jeho kúty? Neskúsiš prosím ťa  našim čitateľom odporučiť aspoň pár miest alebo podnikov, ktoré síce nie sú vo všeobecnosti tak známe, ale skutočne stojí za to ich vidieť/navštíviť? 

Určite som ešte nespoznala všetky kúty New Yorku. Len nedávno sme sa s priateľom rozhodli požičať si bicykle a rozhodli sme sa ísť do Brooklynu. V jednej oblasti nebola žiadna stanica City Bike, tak sme to skúsili kratšou cestou k ďalšej stanici a sme prechádzali aj štvrťou, v ktorej okrem nás dvoch boli len ortodoxní zamračení Židia v tradičnom čiernom oblečení. Tvárili sa na nás dosť nevraživo a celá tá scéna bola ako z veľmi depresívneho filmu. NYC je neskutočne rozmanitý a tamojšie štvrte sa menia takmer neustále, keďže tam, kde kedysi bývali bohémski umelci v štúdiách aj desiati, dnes nájdete predražené apartmány určené pre rodiny. Mojimi obľúbenými časťami sú Nolita a Soho. Mám tam pomerne veľké množstvo svojich obľúbených podnikov, pričom momentálne nedám dopustiť na austrálsku kaviareň s názvom Two Hands, v ktorej okrem výbornej ľadovej kávy s mandľovým mliekom robia aj najlepšie ricotta toasty s lesnými plodmi.  Večer zvyknem chodievať napríklad do Balzemu, čo je veľmi príjemné miesto na večeru (odporúčam šalát s chobotnicou) alebo aj na pohár vína, keďže ponúkaný vínny lístok je široký. Miesto, ktoré mi vždy dokáže zdvihnúť náladu, je Metropolitné múzeum, keďže je veľmi rozsiahle a človek si tak vždy dokáže nájsť súkromie, pričom si môže všetko v kľude vychutnávať. Počas letnej sezóny určite odporúčam aj ich strešnú terasu, keďže samotný výhľad aj kokteily stoja za to. 

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

Vieš si predstaviť, že sa jedného dňa ešte vrátiš naspäť do Českej republiky alebo si už natrvalo rozhodnutá zostať žiť v metropole východného pobrežia Spojených štátov?
To je ťažké povedať. Človek by nikdy nemal hovoriť nikdy a ja osobne vidím krásu v tom, keď môžem spoznať viacero rôznych kultúr, preniknúť do inej spoločnosti a zistiť, ako to tam funguje. Je to pre mňa výzva nesedieť doma v Českej republiky a nechodiť v už zabehnutých šľapajách. Pokiaľ by ma ale stretla zaujímavá pracovná ponuka doma alebo napríklad v Ázii, nebránila by som sa. Všetko ale má svoj správny čas a ja si chcem ešte minimálne najbližšie 2-3 roky zostať užívať v New Yorku.

Poznáš, respektíve stíhaš sledovať popri všetkých tvojich pracovných aktivitách aj našu stránku? Ak áno, tak ktorá kategória článkov je tvoja obľúbená? 

Predtým než si ma oslovil, som vašu stránku nepoznala, ale spätne som si pozrela predovšetkým články o architektúre v kategórii umenie a najviac zaujala ma rezidencia z amerického Oregonu, keďže tento rok by som chcela viac spoznať Spojené štáty a toto ma inšpirovalo. Taktiež sa mi zapáčila aj sekcia "Girls", keďže dokážem oceniť ženskú krásu :) 

Kde vidíš samú seba o napríklad takých 5 rokov? Vieš si predstaviť, že by si sa v tom období venovala úplne inej činnosti ako teraz? Respektíve úplne mimo celého módneho diania?
Ako som spomínala už na začiatku rozhovoru, tak len nedávno ma oslovila česká značka vyrábajúca šperky Antipearle, či by som ich nechcela zastupovať práve v New Yorku. Strašne ma ten nápad nadchol, a tak si pomaly ale isto plánujem, že v budúcnosti by som chcela zastupovať viacero značiek zo Slovenska a Českej republiky na tomto trhu. Takže za tých 5 rokov sa stále vidím v módnom priemysle, či už ako stylistka alebo práve zástupkyňa talentov zo strednej Európy. Každopádne, jedného dňa sa chcem presunúť k umeniu, keďže to je moja vášeň a ďalší zo svetov, ktorý ma fascinuje. Za takých možno 20 rokov sa vidím ako kurátorka alebo nákupca a následne predajca umenia.

Príťažlivá česká modelka milujúca módu a umenie nám toho prezradí viac zo života v zahraničí (Rozhovor)

Pokiaľ sa o módne dianie zaujímaš aj bližšie, tak určite nezabudni navštíviť stránku Restyler, ktorá ti poskytne vždy tie najzaujímavejšie informácie z módneho sveta.

Späť
Zdieľať
Diskusia