Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2015, 12:36
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Metropolitné múzeum v New Yorku ponúka na stiahnutie 422 kníh o umení

KULTÚRA KNIHY UMENIE
Uložiť Uložené

Možnosť vzdelávať sa je tu vždy a je len na nás, ako s ňou naložíme.

Metropolitné múzeum umenia v New York City sa pýši nálepkou najstaršieho a zároveň najväčšieho objektu s týmto zameraním. V súčasnej dobe registruje inštitúcia viac ako dva milióny umeleckých prác každého druhu. Okrem iných projektov sa snaží múzeum sprístupniť svoju zbierku kníh a fotografií ľuďom aj prostredníctvom internetu.  Už dnes si presne tu môžete bezplatne zadovážiť až 422 vzácnych kníh s prevažne umeleckým zameraním. Niektoré z nich už dokonca v tlačenej podobe ani nie je možné zohnať. Aj preto by ste váhať určite nemali. V prípade, že vás nezaujali knihy, galéria umeleckých diel obsahuje až 400 tisíc snímok vo vysokom rozlíšení!

Ak budeš hľadať slovenskú internetovú galériu s najväčšou zbierkou diel, môžeš zavítať napríklad k nám na Umenie zo slovenských a českých ateliérov, kde nájdeš podobné práce od domácich šikovných autorov.

Metropolitné múzeum v New Yorku ponúka na stiahnutie 422 kníh o umení

Lukáš

Späť
Zdieľať
Diskusia