Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2015, 16:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Svet Marvelu #19. Dnes sa pozrieme do ďalekej budúcnosti, na osud Hulka v MCU ale aj o možnom príbehu pre Avengers 4

Takže, Svet Marvelu číslo 19 je tu. V 18. sme si predstavili Deadpoola, Wolverina 3 a ďalšie komiksovky od Foxu. Predtým to bolo o X-Men: Apocalypse a ešte predtým o Spider-Manovi v MCU. Všetky tie články ale obsahovali ako informácie a teórie/názory z mojej hlavy, tak aj prebrané info z celého internetu. Aj to ma motivovalo k tomu, aby som napísal článok na základe mojich znalostí, teórii a domnienok, ktoré som nadobudol za celý ten čas, odkedy sa MCU venujem, pričom si pre potreby samotných teórii neotvorím ani jeden článok. Je treba si teda uvedomiť, že sa s veľkou pravdepodobnosťou jedná o najviac špekulatívny článok, keďže ho nie je možné podložiť faktami, len ďalšími teóriami a názormi kolegov z branže, prevažne zo zahraničných webov. 

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

Myšlienku na tento článok mi vnukol samotný predstaviteľ Hulka, Mark Ruffalo, ktorý sa v rozhovore pre Empire vyjadril nasledovne (parafrázujem): Natočiť samostatného Hulka by bolo obtiažne. Obhliadnuc od náročnosti z hľadiska technickej stránky tu máme problém so základným konfliktom, ktorý by film a vlastne Hulka, postavu ako takú, sprevádza od jej zrodu. Banner vs Hulk, Hulk vs Banner. Nekonečný súboj. Nie sme si istí, či by to fungovalo aj po tretí raz (Hulk, Incredible Hulk).

Nad týmto jeho vyjadrením som chvíľu rozmýšľal a začal si dávať niektoré súvislosti dokopy. Začneme pekne poporiadku. Udalosti v Avengers: Age of Ultron budú mať obrovský spád na novovytvorený svet. Svet, ktorý sa začne hrdinov báť. Nakoniec, bol to práve Banner a Stark, ktorí zostrojili Ultrona a bol to on, kto zabil stovky nevinných (tu počet obetí len odhadujem). Snáď ste si vedomí, že nasledujúce riadky sú buď konšpiračného charakteru, respektíve obsahujú spoilery. O súboji Hulka a Tonyho/Iron Mana a jeho Hulkbustera už viete. Čo ale zapríčiní tento súboj? Podľa všetkého pôjde o Scarlet Witch, ktorá Hulka nejakým spôsobom ovplyvní svojimi čarami, kým ešte bude bojovať proti Avengerom. Táto cool scéna je ale podľa mňa predzvesťou pre niečo iné, pre niečo veľké. Posledný Hulkov film bol práve ten s Nortonom. Jednalo sa o prvé zobrazenie postavy Marvelom, keďže Hulka z roku 2003 zastrešil Universal, ktorý na neho mal vtedy filmové práva. Od The Incredible Hulk (2008) je ale po našom zelenom obrovi akési mŕtve ticho. Pritom hovoríme o druhom filme Prvej Fázy, len druhom filme MCU vôbec. Momentálne je ich už 10 a ďalších 12 nás čaká. Stále však žiaden Hulk, pritom je to kľúčový člen Avengers, nehovoriac o jeho obľúbenosti medzi fanúšikmi. Čo s ním teda Marvel plánuje?

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

Captain America: Civil War dorazí do kín 5. mája 2016. My už vieme, že sa v ňom objavia všetci pôvodní Avengeri okrem Thora a Hulka. Pridá sa k nim Baron Zemo (Daniel Bruhl), Crossbones, Winter Soldier, Black Panther a aj Spider-Man. O tom, že tretia časť Captain America je skôr Avengers 3, si napíšeme neskôr. To, že neuvidíme Thora sa dá ľahko vysvetliť. Thor: Ragnarok a jeho udalosti sú priamymi následkami Age Of Ultron a odohrávajú sa prakticky hneď po skončení bojov s humanoidným robotom. Thor bude teda na Asgarde. Kde ale bude Hulk? Už dávno som špekuloval o možnosti, že ho Avengeri vystrelia do vesmíru. Urobia tak po tom, čo prídu na to, že je nekontrolovateľný. Tento príbeh pochádza z komiksov a je celkom možné, že jeho piliere alebo aspoň niektoré myšlienky si Kevin Feige preberie pre niektorý z filmov. Hulk je vystrelený do ďalekého vesmíru, pristane na planéte Sakaar, kde v aréne bojuje ako gladiátor a neskôr sa stáva vodcom povstania proti domácemu tyranovi. Toho zvrhne, získa novú lásku a aj potomstvo. Tu by mohli zohrať úlohu Guardians of the Galaxy 2. 

Len tak mimochodom, Marvel má v tomto týždni oznámiť niečo veľké (ak máš Filmkult, budeš medzi prvými, ktorí o tom budú vedieť). Takže, ak to skutočne bude také veľké, mohlo by ísť o predstavenie herca pre Spideyho, ale rozmýšľam aj nad variantom, že uvidíme Downeyho ako Iron Mana v Iron Man: Civil War. 

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

Režisér James Gunn síce vyvrátil, že by v sequeli bol Hulk, skôr sa chce zamerať na tajného otca Petra Quilla aka Star-Lorda (pozor, jeho otec nebude mať rovnakú identitu ako v komiksoch, Marvel Gunnov plán odobril, avšak, nazval ho riskantným), no týmto kecom nikdy nemôžete veriť na 100%. Myslím, že na konci bude mať Hulk cameo, prípadne sa len ukáže potitulková scéna, v ktorej by Strážci leteli na Zem v domnienke, že prinesú Hulka na svoju rodnú planétu a taktiež si Quill vybaví, čo potrebuje (predsa len, určite túži po návrate na Zem). To, že na Zem útočí Thanos by zistili až po príchode na modrú planétu, kde by sa spojili s Avengermi v boji proti šialenému gigantovi (Mad Titan). O Hulkových motiváciách by ale nič netušili. Je logické, že by sa Avengerom chcel pomstiť za to, čo mu spravili. Jeho pomstu by ale prerušil Thanos, takže by sa s Avengermi musel spojiť a bojovať proti nemu. Keď sa však súboj skončí, Hulk by znova mohol ísť po svojich bývalých parťákoch. Vo Fáze 4 by tak dostal priestor film s názvom Planet Hulk. Ten by nám retrospektívne ukázal, čo sa s Hulkom dialo na planéte Sakaar a ako sa jeho charakter menil. Nasledovali by ďalšie filmy Fázy 4, ktoré by potom mohli vyústiť do World War Hulk. Nech sa páči, tu je obsah Avengers 4.  

World War Hulk sleduje Hulkov návrat na Zem a jeho cestu pomsty. V komikse Hulk a jeho tím zničí prakticky každého, kto sa mu postaví. Zrovná New York so zemou a priblíži k smrti mnohých hrdinov. Hulk je ale nakoniec porazený a bezpečne uväznený. Na planéte Sakaar je však jeho potomok, čo dáva Marvelu jednoduchú možnosť pre re-kasting postavy. V prípade, že by Ruffalo nechcel byť viac Hulkom alebo by charakter zeleného obra nesedel do tímu Avengerov, Marvel by dosadil hlavnú postavu z komiksu Son of Sakaar, teda jeho syna, Skaara. To už ale zachádzame do hlbokých teórií a budúcnosti. Je ale pravdepodobné, že niečo z tohto sa skutočne stane. Nezakomponovať Planet Hulk do MCU by bolo rozhodne hlúpe. Je to skvelý príbeh, ponúka Marvelu zadné vrátka a taktiež možného ultra záporáka pre Avengers 4, keďže už vieme, že po Avengers: Infinity War nás čaká celkom nový tím Avengerov. Aká je vaša teória? Chcete vôbec, aby sa niečo takéto stalo, prípadne si želáte iný základ pre samostatný film o Hulkovi? Stále môže bojovať proti Red Hulkovi (súboj tu), v hre je aj Abomination či The Leader. Obaja boli stvorení práve v The Incredible Hulk. 

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

Avengers 4 teda môžu byť práve o súboji s Hulkom. Je možné, že s ním už ani nebudú bojovať pôvodní Avengeri. Iron Man z hry vypadáva. Downeymu sa končí zmluva a hneď tak na ďalšiu nekývne. Captain America je taktiež mimo hru, keďže Chris Evans po Avengers 3 končí a zmluvu predĺžiť nechce. Budúcnosť Thora je neistá a Black Widow s Hawkeyom sú rozhodne nahraditeľné postavy. Celý tento článok je ale založený na mojich teóriách, avšak, vysoko pravdepodobných.

Mnohí z vás chcete, aby som niečo napísal aj o Beta Ray Billovi. Toho sa ale dočkáte až v článku o Thor: Ragnarok. Zatiaľ vám bude musieť stačiť súboj s Hulkom, ktorý pre neho nedopadol najlepšie.

Samozrejme, je tu variant, kedy sa nič z tohto nestane. Hulk dostane samostatný film, v ktorom bude bojovať proti svojim nepriateľom na Zemi, Marvel mu dokonca môže pripraviť originálny príbeh alebo sa predsa len adaptuje Planet Hulk, avšak, príbehová línia World War Hulk sa vynechá. Aké filmy teda uvidíme vo Fáze 4? Pamätáte si, keď sa oznámilo, že Avengeri budú ukončovať jednotlivé fázy? Nuž, neplatí to už pri 2. fáze, ktorú zakončí až Ant-Man. Rovnako tak sa zdá, že Fázu 3 ukončia Inhumans, ktorí boli presunutí až za premiéru Infinity War 2. Celkom určite môžeme očakávať sequely ku Guardians of the Galaxy, Black Panther, Captain Marvel, Inhumans, Doctor Strange, Ant-Man a Spider-Man. Určite sa bude pokračovať aj v línii okolo Captaina Americu, s Evansom, alebo bez.

Nasledujúce riadky obsahujú masívne spoilery. Sebastian Stan (Winter Soldier) totiž podpísal zmluvu na 9 filmov a je vysoko nepravdepodobné, že by sa jednalo o jeho sólovky, prípadne len „šteky“ v Avengeroch alebo cameá. Najčastejšie sa hovorí, že to bude práve on, kto preberie Capov štít a stane sa novým Captainom America. Pozrieť sa môžeme aj do Asgardu a vylúčiť nemôžeme ani sólovku pre Black Widow/Nicka Furyho/SHIELD. Aj keď, podľa mňa sa niečoho podobného nedočkáme. Každý jeden film je oveľa ambicióznejší a oveľa väčší (či už formou, príbehom, postavami alebo potenciálom), než Black Widow alebo Nick Fury. Obaja skvele fungujú ako doplňujúce postavy, ale celovečerák v živote neutiahnu. Fanúšikovia, ktorí chcú vidieť Namora a spol. sa podľa mňa dočkajú už v Inhumans, prípadne v ich pokračovaní. Podľa posledného rozhovoru s Downeym taktiež vieme odhadnúť, kam sa jeho postava bude uberať. Iron Mana 4 by som nečakal, určite nie tak skoro. Skôr to vidím tak, že Tony bude skákať od jedného projektu k druhému, bude zbierať lacné milióny (za 40 dní natáčania Civil War si zarobí 40 miliónov dolárov plus bonusy z tržieb!) a časom sa utiahne do úzadia, aby svoj príbeh mohol uzavrieť v „epickom“ Iron Man 4. Taktiež je možné, že sa po udalostiach Age of Ultron a Civil War zrúti (jeho psychická nestabilita už bola naznačená v Iron Man 3) a nebude chcieť bojovať. To by nahrávalo uniknutej správe o tom, že po Age of Ultron bude vodcom nového tímu Avengers Cap a mal by veliť: Falconovi, War Machine, Black Widow, Scarlet Witch, Quicksilverovi a Visionovi. To ale zase nahráva mojej úvahe o tom, že Thor bude po udalostiach Ragnaroku mimo hry (pravdepodobne uväznený), Hulk bude vo vesmíre a Iron Man sa psychicky zrúti. Premisa Civil War by tak nemusela skončiť v treťom Capovi, mohla by sa rozbehnúť až v 4. Fáze, kedy bude mať Marvel enormnú kopu hrdinov a záporákov.

Zabije Hulk Avengerov, alebo uvidíme v Avengers 4 Civil War na čele so Spideym?

Ak nie ste dobrí v počtoch, tu je zoznam hrdinov, ktorí sa do roku 2020 určite objavia v MCU a Marvel s nimi môže počítať pre potreby Civil War či iného príbehu. Zoznam činia postavy ako: Iron Man, Hulk, Captain America, Thor a Asgard (druhoradí bojovníci, Loki, Heimdall atď.), Black Widow, Hawkeye, Nick Fury, Falcon, Winter Soldier, Iron Machine, Ant-Man (obaja, plus možná Wasp), Doctor Strange, Black Panther, Inhumans, Vision, Scarlet Witch, Quicksilver, agenti SHIELDU, Maria Hill, Guardians of the Galaxy, The Defenders (Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage a Daredevil), Spider-Man a iné postavy z jeho univerza a to ešte nespomíname enormné množstvo záporákov.

Naskytajú sa nám tak dve hlavné možnosti pre 4. Fázu a pokračovanie MCU. Rozhodne sa bude expandovať aj do vesmíru a magickej časti, takže sa nakoniec môžeme dočkať aj celkom iných záporákov a premisy, no oveľa pravdepodobnejšie je využitie Civil War a Hulka. Nezabúdajte, v dobe, kedy by na Zem útočil Hulk s jeho družinou (nemyslite si, že by odrovnal Avengerov sám), je tím rapídne obmenený a prakticky neskúsený v boji s Hulkom. Na druhej strane, môžeme dostať dve verzie Hulka, a teda obyčajného, respektíve inteligentného Hulka, ktorý „absorboval“ Bannerovu osobnosť a inteligenciu ako takú. Môže z neho teda byť sakramentsky nebezpečný nepriateľ. Čo si o tom celom myslíte vy? Budem rád, ak mi v komentároch zanecháte svoje dojmy a taktiež nápady pre ďalší článok. Pôjde o jubilejný 20. diel mojich Čriepkov a rozhodne chcem, aby bol špeciálny. 

Stay tuned & stay fresh! Ak chcete byť pravidelne informovaní (nielen) o svete Marvelu, zamierte na náš Filmkult.

Anketa:
Želáte si, aby sa MCU v 4. Fáze rozvíjalo skrz:
Civil War
Planet Hulk/World War Hulk
Civil War
58 %
465 Hlasov
Planet Hulk/World War Hulk
42 %
343 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia