Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2015, 13:39
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

HUDBA BIRDMAN DRAKE
Uložiť Uložené

Komunikácia v Cash Money je na bode mrazu a namiesto tvorby novej hudby sa tak celý roster zaujíma skôr o to, ako sa vytratiť z labelu s čo najmenšími škodami.

O situácii v rámci YMCMB, ktorá by mohla viesť k jednému z najväčších rozpadov v histórii rapu, sme ťa informovali už pred pár týždňami, no keďže stojí za celou aférou množstvo nedoriešených sporov a nevyplatených účtov, každý zo zúčastnených si dáva pozor a k celej situácii sa tak akosi nikto nechce vyjadriť. Za posledných pár dní sa však stihlo nazbierať viacero rumors a subliminals, ktoré síce priniesli do tohto prípadu nové svetlo, no taktiež ho pomohli ešte oveľa viac zamotať. Všetko to začal práve najvýznamnejší interpret celého labelu, Drake, ktorý si pred pár týždňami pripravil pre všetkých svojich fanúšikov druhé Vianoce a bez ohlásenia tak dropol mixtape If You're Reading This It's Too Late. Ako už určite každý z vás vie, projekt sa dostal síce pôvodne von ako mixtape, no pár hodín po vypustení ho Drake zmenil na plnohodnotný album, ktorý si môžeš kúpiť na iTunes. Aj napriek tomu, že samotný release nemal vôbec žiadne promo, dostal sa von nečakane a dostupný bol len v digitálnej forme, behom prvého týždňa sa stal najstreamovanejším dielom na Spotify s počtom 17.3 milióna počutí a okrem toho debutoval aj na 1. priečke v rebríčku Billboard 200, vďaka vyše 535 000 predaným kusom. Po hudobnej stránke určite nejde o jeho najlepšie dielo, no v situácii, v ktorej sa momentálne nachádza sa ani niet čomu čudovať. Prioritou totiž bol obsah a nie hudba a okrem podprahových dissov na umelcov ako P. Diddy alebo Kendrick Lamar tak riešil týmto albumom Drake najmä svoju situáciu v Cash Money. Jeho zmluva ho totiž zaväzuje na 5 albumov, doposiaľ vydal tri a ďalší menom Views from the 6 ohlásil už v minulom roku. Tým, že zmenil najnovší mixtape na album tak naplnil podstatu svojej zmluvy a pripravil si cestu na odchod z labelu, ktorý by tak mohol v jeho prípade prebehnúť bez ťahaníc po súdoch. Zrazu tak začína dávať význam aj "odfláknutý" cover a názov, ktorý pravdepodobne adresoval Birdmanovi.

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

Dva albumy však tento rok asi Drakeovi nestačia, a tak má v pláne možno aj spoločný album s Kanyem. Spomenul to aj samotný Yeezy v Breakfast Clube rádia Power 105.1

"Song Wolves vyšiel z jedného rozhovoru, ktorý som mal s Drakeom. Hovorili sme o tom, že sme mohli spraviť spoločný album, a ten by sa volal Wolves. Spýtal som sa ho to, celé sme si to prediskutovali a on povedal, že by sme to mohli aj urobiť. V podstate mi stále posielal nové nahrávky, dostal som aj jednu s Young Thugom, ktorú by sme mohli dať na album Rihanne. Neviem, možno sa to podarí lebo som to tu teraz povedal. Možno bude naštvaný(Drake), že som to spomenul práve vo vašej šou. Nemá vás totiž veľmi v láske."

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

If You're Reading This sa tak okrem iného stalo platformou aj pre beef medzi Drakeom a Tygom, medzi ktorými sú už rozbroje dlhšiu dobu. Tyga sa totiž v októbri minulého roku vyjadril v rozhovore pre magazín Vibe, že má rád jeho hudbu a cení si ho ako interpreta, no Drake sa voči nemu správal falošne a ich priateľstvo bola od začiatku len fraška. Tu sa však beef začína priostrovať, keďže už nešlo len o spomínaných dvoch aktérov ale celý problém sa začal riešiť na očiach verejnosti. Ako totiž nepriamo potvrdil Kanye v spomínanom rádiu Power 105.1, Tyga chodí so 17-ročnou Kylie Jenner, čo samozrejme pobúrilo množstvo ľudí, no všetci akosi zabudli na to, že Tyga má len 25, a tak ich vekový rozdiel vôbec nie je taký problém. Po mladej Kylie však očividne asi pokukoval aj Drake a ako odpoveď na ich randenie a spoločnú halloweensku fotku tak pridal svoju fotku s Kylie na natáčaní klipu Recognize. Okrem toho olajkoval Drake na Instagrame takmer každú fotku Tygovej ex manželky, Blac Chyna, ktorá mu sympatie opätovala prsnatou selfie s popisom “Miss Me……#neverforget @champagnepapi ”. Žeby Kylie odmietla Drizzyho a ten si tak len riešil svoj smútok u matky Tygovho syna? Tak či onak, po riadkoch z bonusového tracku 6PM in New York už by u Kylie asi aj tak nemal šancu.

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

"I heard a li'l li'l homie talking reckless in VIBE/ Quite a platform you chose, you shoulda kept it inside/ Oh you tried it, it's so childish calling my name on the world stage/ You need to act your age and not your girl's age."

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

Aj napriek Tygovmu neoblomnému zapieraniu však naberá vzťah s Kylie reálne kontúry, k čomu pridala určite aj fotka jej sestry Kendall. Tá totiž pridala pozitívny tehotenský test s popisom, v ktorom označila práve Tygu. Svoj Tweet síce po chvíli zmazala, no opäť mi nedá nespomenúť ďalší Kanyeho quote k tomuto vzťahu:

"Tyga a Kylie sú si vekovo bližšie než väčšina vzťahov, ktoré poznám. Ja som vždy vedel, že Tyga je múdry chalan. Myslím, že sa do toho pustil priskoro, ale to bolo od neho na druhú stranu múdre.“

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

Okrem medziľudských vzťahov však Tyga v Young Money rieši samozrejme aj hudbu a vyzerá to tak, že by mohol byť ďalším doslova vykúpeným interpretom z rosteru. Svoju situáciu vyriešil na rozdiel od Drakea tak, že zobral všetku vinu na seba, požiadal o predčasné ukončenie zmluvy, ktorým sa tak popredu vzdal nároku na všetky nevyplatené účty a aby toho nebolo málo, ešte musí labelu zaplatiť aj pokutu za porušenie zmluvných podmienok. To však v jeho prípade nie je takmer žiadny problém, no aby po odchode z Cash Money neostal s holým zadkom, počas ťahaníc stihol dať dokopy sequel k tejpu Fan of a Fan, ktorý vydal s Chrisom Brownom ešte v roku 2010. Fan of a Fan: The Album mal release 20. februára a už stihol získať pomerne slušné priečky v rebríčkoch.

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

Ďalším z nedoriešených sporov, na ktorom v podstate stojí celá situácia okolo YMCMB je však stále prípad Lil Wayne vs. Birdman. Carter V je už dávno hotový a pripravený na release, no ten sa stále nekoná, a tak sa Weezy radšej pustil do nového projektu Free Weezy, na ktorom ešte stále pracuje, no von by ho chcel poslať už v marci, a to úplne zadarmo. Aby toho nebolo málo, Dj Drama naznačil na svojom Instagrame, že by sme sa mohli dočkať okrem toho aj šiesteho pokračovania ich spoločnej série, Dedication. Carter V, Sorry For The Wait 2, Free Weezy a ešte aj Dedication 6? Maan, to je veľa novej hudby za necelý polrok.



Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

YMCMB momentálne patrí aj napriek všetkým problémom medzi najaktívnejšie tábory v hre, no samotný šéf, Birdman drží asi bobríka mlčanlivosti. Za posledné obdobie sa dostalo von len jeho "vyjadrenie" na adresu Weezyho, ktorého označil za homosexuála a dodal, že všetky jeho texty o ženách sú len zástierkou jeho skutočnej sexuálnej orientácie. Údajne to Wayne skúšal na neho a dokonca aj na Rick Rossa, no vždy najviac túžil po Drakeovi. Ten mu tak ako odpoveď mal adresovať song Doing It Wrong, v ktorom mu jemne naznačil svoje nesympatie, no podobný význam by si asi našiel v každej jeho pesničke. Nakoľko je ale komunikácia medzi interpretmi v labeli stále dosť mizerná a po novom už sa spolu opäť nerozpráva ani Weezy a Birdman, YMCMB čaká asi iba na zázrak. Ako vidíš celú situáciu ty?

Povedie spor Lil Wayne vs. Birdman k rozpadu celého YMCMB? #2

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia