Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2015, 14:02
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Volkswagen predznamenáva podobu novej generácie štýlového štvordverového kupé CC

TECH VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Na švajčiarskom autosalóne sa dočkáme prvého návrhu zhmotňujúceho model CC v novej generácii.

Volkswagen nás len nedávno oboznámil s novým vyhotovením najnovšieho B8-čkového Passatu, outdoorovou verziou Alltrack a už krátko na to nám posúva aj ďalší počin odvodený od tradičného modelu značky. Tentrokrát ide o grafický návrh športovo a štýlovo ladeného zástupcu strednej triedy, teda pripravovaného CC-čka (Comfort-Coupé). Ako VW práve poznamenalo, okrem spomínaného Alltracku a úplne nového Touranu, sa v Ženeve objaví aj koncept štvordverového kupé. Opäť pôjde o vozidlo vychádzajúce od klasického Passatu, pričom odlišovať sa bude najmä nižšou a športovejšou líniou strechy.

Z náčrtov môžeme vyčítať predovšetkým agresívnejšie predné partie s výraznou a netradičnou prednou maskou zasahujúcou až do nárazníka, ktorá sa vraj od tej sériovej veľmi líšiť nebude. Z profilu si môžeme všimnúť aj ďalšiu odlišnosť a to fakt, že za dvojicou bezrámových dverí si nájde miesto ešte ďalšie menšie okno, vďaka ktorému sa tak samotná línia strechy poretiahne podstatne viac k zadným partiám, kde dominujú úzske horizontálne svetlomety. Na teraz je to viac-menej všetko, ďalšie informácie sa dozvieme až na autosalóne, kde sa koncept ukáže v plnej kráse. Navyše, nebolo by ani v tomto prípade žiadným prekvapením, keby jeho motorové útroby vypĺňal aj elektromotor, keďže s vysokou pravedepodobnosťou pôjde o plug-in hybridnú štúdiu. Uvedenie druhej generácie CLS-ka od VW na trh je však naplánované vraj až na rok 2017.

Volkswagen predznamenáva podobu novej generácie štýlového štvordverového kupé CC

Volkswagen predznamenáva podobu novej generácie štýlového štvordverového kupé CC
Domov
Zdieľať
Diskusia