Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2015, 19:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový február v kinách bude plný akcie a drámy

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Druhý tohtoročný mesiac prinesie očakávané snímky, medzi ktorými vynikajú akčné filmy či drámy. Čím nás poteší v kinách február?

Vítam vás pri ďalšom mesačnom preview v kinách, ale veď to už poznáte. Na pravidelné články o najnovších premiérach v slovenských a českých kinách ste si už zvykli, zároveň dúfam, že ich aj očakávate. Tradične si niečo povieme o najočakávanejších a najsľubnejších projektoch, ktoré by nemali utiecť vašej pozornosti.

1. Unbroken/Nezlomný (5. 2.)
Na scenári tejto životopisnej/športovej drámy sa podieľali aj bratia Coenovci. Réžiu si zobrala na starosť Angelina Jolie, pre ktorú to bol len druhý režisérsky počin (prvým je V krajine krvi a medu). Téma životného príbehu Louisa Zamperiniho by si podľa mnohých divákov zaslúžila lepšie spracovanie. V rôznych diskusiách natrafíte aj na komentáre typu: Angelina by sa miesto tvorenia filmov mala sústrediť na kojenie tej polovice Afriky, ktorú už stihla adoptovať. My však nehádžeme flintu do žita a aj keď je nám jasné, že to nebude kandidát na film roka a určite nám zakrátko vyfučí z hláv, pozornosť by si zaslúžil. Zamperini bol olympisjký bežec, ktorý bol počas druhej svetovej vojny ako letec zostrelený do mora, kde ho po mesiaci našla japonská loď a umiestnila ho do tábora pre zajatcov, kde mal skutočne náročný život.


2. Jupiter Ascending (5. 2.)
Mila Kunis, Channing Tatum a pravdepodobne jeden z najväčších prešľapov súrodencov Wachowských, ktorí nám priniesli také pecky ako Matrix či Speed Racer. Mnohými nedocenený bol aj Cloud Atlas, aj ten si však svoje miesto v dejinách kinematografie zaručene nájde. Ich ďalšie sci-fi bude o vesmírnom príbehu. Postava Kunis (Jupiter Jones) je upratovačka záchodov, zároveň je však akousi kráľovnou a jedinou šancou na vyrovnanie rovnováhy síl v galaxii. Keď sa však na Zem dostane Caine (Channing), aby ju zabil, zamiluje sa do nej a rozhodne sa ju ochrániť a priviesť na trón vesmíru. Hrá aj Sean Bean, takže budeme zvedaví, či tentoraz prežije. Všetci mu držíme palce, rovnako ako celému filmu, ktorý sa po polročnom odklade snáď dostal na správnu koľaj a nepôjde o prepadák.


3. 50 Shades of Grey (12. 2.)
Čo k tomuto? Ach, áno. Bude tam sex. Rating R, takže pod 18 rokov sa na premietanie nedostanete (ehm) a taktiež tam budú celkom neznámi herci, avšak vymakaný soundtrack, ktorý má šancu prekonať všetky kvality snímky. Nechám si ale hejt na recenziu, napokon, 50 odtieňov sivej už môže len pozitívne prekvapiť. 


4. Foxcatcher (12. 2.)
5 nominácií na Oscara vrátane snahy odmenenia Steve Carella a Marka Rufalla. Zábery pre Foxcatchera boli prísľubom ťaživej, možno trochu deprimujúcej atmosféry a jemného ponorenia sa do psychologických vôd, no či sa to všetko aj vyplnilo, sa dozvieme až v kinách. Dej filmu sa zameriava na kariéru olympijských zápasníkov a bratov Davida (Mark Rufallo) a Marka (Channing Tatum) Schultzových a rozoberá ich vzťah ku schizofrenickému trénerovi Johnovi du Pontovi. Toho si zahral Steve Carell (Evan AlmightyThe 40 Year Old Virgin), ktorého by ste obyčajne v podobných rolách hľadali len ťažko.


5. Kingsman: The Secret Service (19. 2.)
Ambiciózny špiónsky film Matthewa Vaughna (X-Men: First Class) bude prešpikovaný humorom, gagmi, rôznymi tech gadgetmi a snáď aj kvalitnými hereckými výkonmi. Na palube sú totiž mená ako Colin Firth, Mark Strong či Samuel L. Jackson. Tajní agenti organizácie Kingsman odchádzajú len zriedkakedy inak ako bolestivou a nežiadúcou cestou. Nahradení sú mladíkmi, nováčikmi, ktorých odporučí žijúci agent. Aj v takejto organizácii teda funguje rodinkárstvo. Jedného dňa ale dostane šancu zákonom neholdujúci mladík, ktorý prejde výcvikom a musí zabrániť koncu sveta tak, ako ho poznáme. 


6. Big Eyes (19. 2.)
Nová Burtonovka si pre nás okrem životopisného príbehu prichystala aj vábivé obsadenie. Christoph Waltz žiari čím ďalej, tým viac a rovnako je na tom pôvabná Amy Adams. Na sklonku 40. a 50. rokov minulého storočia sa na umeleckej scéne začali objavovať portréty ľudí s obrovskými očami. Zožali veľký úspech, a tak sa k nim niekto musel prihlásiť. Jeho meno bolo Walter Keane. Neskôr sa ale zistilo, že všetky tie maľby má na starosti jeho žena Margaret. Snímka hovorí pravdivý príbeh, pričom sa zameria na prvotný úspech obrazov, na vzťah Margaret s jej manželom a celkové búrlivé obdobie, ktoré jej maľby priniesli. 


7. American Sniper (19. 2.)
Očakávaná propaganda Clinta Eastwooda, ktorá rozoberie život Chrisa Kylea, najsmrtelnejšieho amerického ostreľovača v celých jej dejinách sa už nezadržateľne blíži. Áno, viem, všetci ste už film videli, takže nás ušetrite svojich komentárov. Dnes už DVD Screener zvládne stiahnuť aj žiak základnej školy. Ak sa ale vyberiete do kina, môžete očakávať namakaného Coopera v jednej z jeho najlepších rolí, perfektne spracovanú akciu a dramatické momenty. 


8. The Theory of Everything (26. 2.)
Teória všetkého je ďalším životopisným projektom. Vo februári ich bude až-až, dúfam teda, že si na čas potom dajú pauzu. Zaujímalo vás niekedy, aký bol Stephen Hawking predtým, než ho zastihla nepríjemná choroba? Aký život viedol, aké lásky mal, ako vyzeral? Pozrieme sa aj na prvotné príznaky choroby a to, ako sa s ňou vysporiadal. V hlavnej úlohe chválený Eddie Redmayne (Bedári).


9. Focus (26. 2.)
Will Smith sa vracia vo svojej typickej roli šarmantného a pôvabného muža. Tentoraz sa zapletie s príťažlivou Margot Robbie (Wolf of the Wall Street, Suicide Squad), ktorá sa od neho bude učiť jeho remeslu. Smithova postava sa totiž profesionálne venuje kradnutiu, podvodom a iným nelegálnym činnostiam, ktoré mu prinesú pekné peniaze. Problém nastáva, keď sa po pár rokoch stretnú a zistia, že sa snažia okradnúť tú istú osobu. Neočakávame príliš veľa, ale na príjemný oddych v kine to zaručene vystačí. 


Ak vám týchto 9 filmov nestačilo, vedzte, že uvidíte aj ďalšie. Uvidíme napríklad thriller Ghoul, horor Dead Snow 2, Divoké historky, Kukuričný ostrov či Spongeboba vo filme. Marec už tradične taký bohatý na filmy nebude, takže ak máte peniaze nazvyš, investujte vo februári a v marci sporte, pretože sa blíži blockbusterová sezóna. Ak vás bude zaujímať ako sa filmom darilo, koľko zarobili a či sa dočkáme sequelov, sledujte Filmkult.

Späť
Zdieľať
Diskusia