Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2015, 16:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Remake Fantastickej 4 dostáva prvý trailer, pripravte sa na nové spracovanie komiksu

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér Josh Trank (Kronika) prichádza s vôbec prvými teaser zábermi pre remake Fantastickej 4. Aké z nich máme dojmy?

Niet pochýb o tom, že už pri angažovaní Josha Tranka, režiséra podarenej Kroniky, sa vynorili isté pochybnosti o jeho skúsenostiach (natočil len spomínané sci-fi) a taktiež o jeho vízii pre film. To, o čom sa dlho špekulovalo, sa nakoniec aj potvrdilo. Trank chcel urobiť Fantastickú 4 inak a očividne sa mu to aj podarilo, čo nás teší. Ostáva záhadou, ako dokázal štúdio Fox presvedčiť, nakoľko experimentovanie tohto rázu dnes už Holywood kreatívnym tvorcom nedovolí, určite nie v tomto žánri, ktorý buduje spoločné univerzá. Existuje pár ľudí ako Nolan, Scorsese a ďalší, ktorých kvality overili roky, avšak nie začínajúci filmári ako Trank. Navyše sa jedná o očakávaný remake komiksovej akcie, ktorá by zarobila pol miliardy už len vďaka tomu, že sa jedná práve o tento žáner, ktorý aktuálne vládne svetu ako kedysi westerny. Ak sa však zaujímavé, avšak stále záhadné a pravdepodobne nehumorné prijatie nebude páčiť divákom, tržby budú ohrozené. 

Remake Fantastickej 4 dostáva prvý trailer, pripravte sa na nové spracovanie komiksu


Prvé zábery odhaľujú atmosféru a tón, akým sa bude snímka uberať. Očakávať by ste mali viac sci-fi prvkov než komiksovej akcie (aj keď sa plánujú výrazné dotáčky, práve za účelom pridania akcie), čo však rozhodne nie je na škodu. Čochvíľa nás kiná budú zaplavovať superhrdinami, a tak malý odskok padne celkom vhod. Ústredná štvorica sa nezmenila, ich schopnosti sa nezmenili, zmenili sa však ich predstavitelia. Human Torch je černoch (Michael B. Jordan), čo vyvolalo dávku nepochopenia, nakoľko bol Johny Storm vždy bielej pleti. Trank ho ale pozná z natáčania Kroniky a očividne mu verí. Kate Maru (Invisible Woman) budete poznať z House of Cards, tam problém snáď nikto nevidí, aj keď miesto blondýnky dostaneme čiernovlásku. Po Whiplash budeme spokojní aj s Milesom Tellerom čoby Reedom Richardsom (Mr. Fantastic), avšak otázny je tenučký predstaviteľ Bena Grimma (Jamie Bell) aka Thinga.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Premisa bude naoko jednoduchá. Hlavní hrdinovia sa dostanú do dimenzie, v ktorej sa im diametrálne zmenia fyzické vlastnosti ich tiel. Musia sa zmieriť so svojou novou identitou a začať spolupracovať ako tím, aby ochránili Zem. Fantastic Four sa odohrá v rovnakom svete, ako príbehy X-Men, avšak len tie súčasné, takže na crossover s mladými verziami mutantov môžeme zabudnúť. Prvá veľká marvelácka rodina sa opäť postaví Doomovi, ktorého pôvod bude taktiež pozmenený. Premiéra je stanovená na 6. august. Pre nové informácie, obrázky a zábery sledujte Filmkult.

Späť
Zdieľať
Diskusia