Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2014, 12:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zima v znamení GTA na PC a iných skvelých hier. Čo si zahráme v nasledujúcich mesiacoch?

TECH GTA V HRY
Uložiť Uložené

V decembri toho okrem The Crew veľa nevyšlo. V januári a februári sa ale môžeme tešiť na skutočné pecky!

V decembri toho okrem The Crew veľa nevyšlo, a ani nová racingovka od Ubi nedopadla v recenziách najšťastnejšie, aj keď svojich hráčov si určite nájde. Herné suchoty okolo Vianoc sú v plnom prúde a my si ešte pár týždňov do skutočných peciek počkáme. Čo nás teda čaká v januári a februári?

1. GTA V (27. január, PC)
Jedna z najočakávanejších hier na PC za posledné roky konečne dorazí do mechaník hráčov po celom svete. Tešiť sa môžu na vylepšenú grafiku, poriadne rozlíšenie a snáď aj vyššie a stabilnejšie FPS. Okrem toho, R* vytvoril špeciálny editor a tešiť sa môžeme aj na očakávané heisty. Ak nezabudneme na moderov, rysuje sa nám tu niečo veľkolepé. Taktiež kolujú reči, že R* pripravuje aj singleplayerové DLC na štýl GTA IV. 


2. Dying Light (27. januára, PC, PS4, Xbox One)
Jeden z najočakávanejších zombie titulov, ktorý poškodili najmä viaceré odklady a až príliš veľa gameplayov. Parkour spojený s trochu „hororovou“ atmosférou (noc + stealth), desiatkami nemŕtvych a zaujímavými spôsobmi, ako sa ich zbaviť, ponúkne určite zábavu na mnoho hodín. Snáď sa podarí aj príbehová časť, co-op už je len čerešničkou na torte.


3. Raven’s Cry (28. január - PC, Max, Linux. Q1 - PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)
Ak sa nemýlim, o tejto hre sa vie už tri roky, pričom vyjsť mala pred dvoma. Neustále odklady ale mali za následok, že mnohí pochybujú, že sa hry vôbec dočkajú. Určite nie v januári, v mesiaci, ktorý určil najnovší odklad. Zaujímavo vyzerajúca RPG pirátska akcia nás má zaviesť do zlatého veku pirátov. Tak dúfajme, že sa jej to nakoniec podarí. 


4. Evolve (10. február - PC, PS4, Xbox One)
Co-op akcia uchvátila mnohých, na E3 zbierala jedno ocenenie za druhým a tuším sa stala aj najlepšou hrou výstavy (alebo to bol Witcher?). Čaká nás osídľovanie neznámej a dôležitej planéty, na ktorej ale žijú veľmi nebezpečné stvorenia. Vy, ako lovci mnohých tried sa budete snažiť tieto potvory zabiť. Konajte rýchlo, ak sa totiž netvor dostatočne napapá okolitých zvierat, stane sa z neho nezničiteľná obluda!


5. Total War: Atilla (17. február - PC, Max, Linux)
Ďalšia zo série obľúbených a kvalitných stratégií. Obsahovo bohatý svet s množstvom taktických možností sa tentokrát pozrie na históriu z pohľadu Atilly Huna. Ten sa snažil ovládanuť celú Európu. Aj v tomto diele sa budete musieť starať o svoje mestá a obyvateľov. Ak vám ochorejú vojaci, v boji budú len ťažko využiteľní. Medzi novinky patrí šírenie požiaru z budovy na budovu a vracia sa rodokmeň.


6. The Order: 1886 (20. február, PS4)
V prípade, že sa táto exkluzivita pre PS4 neodloží, v mechanikách japonskej konzoli sa roztočí už o dva mesiace. Čaká nás filmová a temná atmosféra steampunkového viktoriánskeho Londýna. Ten je plný netvorov, ktoré lovia špeciálne vycvičení vojaci z rádu (The Order). Hra bola nesmierne zaujímavá a očakávaná, no v posledných mesiacov hype upadol a ukázali sa nie príliš zábavné či očarujúce gameplay zábery. Ako to dopadne, uvidíme už čoskoro.



V januári ešte vychádza DLC pre Saints Row sériu. Nepôjde o plnohodnotný diel, avšak ani ako prídavok k žiadnej z predošlých. Saints Row: Gat out of Hell bude ďalšia pekelná jazda, pričom bude stáť „len“ 20 dolárov. V co-op akcii sa dostaneme do pekla. Niekedy v prvom štvrťroku 2015 sa dočkáme aj Assassin’s Creed: Rogue pre PC, avšak presný dátum známy nie je. Na ktorú hru sa tešíte najviac a prečo práve GTA V?

Späť
Zdieľať
Diskusia