Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2014, 12:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?

FILMY A SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Seriál, ktorý učaril azda každému z nás. True Detective pomaly začína pripravovať svoju druhú sériu. Čo všetko zatiaľ vieme?

Keď HBO vypustila do sveta prvé ukážky z True Detective, nijak som nejasal. Seriál som si zaškatuľkoval niekde do šuflíku: kvalitné, ale nezaujímavé dielo, ku ktorému sa asi nikdy nedostanem. Aký hlupák som vtedy bol. Okamžite po prvej časti mi bolo jasné, že som spravil chybu. Stále som ale neveril tomu, že pán Fukunaga priniesol na televízne obrazovky (nie, teraz nemyslím Markízu a Jojku) skutočný masterpiece. Scenár, samotná réžia, herecké výkony od hercov, od ktorých by ste to nečakali, celková zápletka a mnoho iného (napríklad také erotické túžby Lilli Simmons), malo za následok, že tento počin zbúral internet. Už je to však pár mesiacov, čo seriál skončil a my čakáme na každú ďalšiu drobnosť o druhej sérii. Čo o nej teda vieme?

Každá jedna séria True Detective bude absolútne odlišná. Minimálne čo sa štábu týka. Jediný, kto ostane, je showrunner, scenárista a stvoriteľ, Nic Pizzolatto (predtým len seriál Killing). Zatiaľ, čo prvú sériu celú natočil Cary Fukunaga, v druhej sa to zmení. Bude pozostávať len z 8 častí (každá časť by mala mať aspoň hodinu), pričom maximálny počet častí natočených jedným človekom bude tri. Už dlhšiu dobu vieme, že Justin Lin sa podujal a postará sa o prvé dve časti. O zvyšných 6 zatiaľ nevieme nič, no aby si aspoň jednu nenatočil Fukunaga, tak to by bolo trochu nevďačné. Hovorí sa však aj o Andrewovi Dominikovi, ten má ale dosť práce so životopisnou drámou Blonde (Jessica Chastain). Od nášho posledného článku sa toho dosť zmenilo a nie je isté, že sa tak nestane znova.

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?
Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?

Justin Lin s Vinom Dieselom pri natáčaní Fast & Furious


Kto si vlastne zahrá? Isté sú tri mená. Colin Farrell, Vince Vaughn a Taylor Kitsch. Prakticky istá, avšak nepotvrdená je aj Rachel McAdams. Napríklad Kitsch si nevzal celý rok (!) žiadnu rolu, aby sa stopercentne pripravil a taktiež, aby nebol v časovej tiesni. Dlho sa totiž nevedelo, kedy sa vlastne začne natáčať. K hercom sa vrátime neskôr, aktuálne sa hovorí asi o desiatkach mien, ktoré majú zaručenú účasť. 
Príbeh by mal pojednávať o troch detektívoch z rôznych miest, ktorí sa pozrú na prípad zavraždeného muža. Ten je nájdený na nie príliš frekventovanej ceste, len tak pohodený a brutálne zohavený. Zrejme bol zabitý počas dohadovania prelomového biznisu v dopravnom sektore, ktorý by navždy zmenil dopravnú situáciu v Kalifornii. Tu si však nemôžeme byť istí. Pri prvej sérii sme skutočne nevedeli, čo máme čakať a niektoré zdroje uvádzajú, že ide iba o čiastočnú synopsu, respektíve málinko nepresnú, aby sme ani počas prvých epizód skutočne netušili, čo nás čaká. Isté ale je, že sa znova pozrieme na okultizmus, keďže budú mŕtvoly a prípad celkovo sprevádzať zvláštne okultné znaky a symboly. 

Teraz už k samotným postavám. Tých rozhodne nebude málo, avšak počet tých hlavných sa už scvrkne. Stále ich ale bude viac, než v prvej sérii. Akí krátkozrakí sme boli, keď sme si ešte pred finálnou epizódou prvej série mysleli, že prípad sa nevyšetrí a preberú ho tí dvaja černosi. 

Colin Farrell ako Ray Velcoro je ohrozený detektív. V živote to rozhodne nemá ľahké. Jeho oddanosť sa nemôže rozhodnúť, či dať prednosť gangsterovi, ktorý ho prakticky vlastní alebo bojovať za skorumpované policajné oddelenie. Na rozdiel od minulých informácií už nie je jasné, či bude brať drogy alebo obľubovať alkohol. Nakoniec, všetky informácie treba brať s rezervou, no Farrell si doslova pýta rolu alkoholika s problémami s hnevom. Je celkom možné, že gangster, ktorý ho vlastní, je vlastne Frank Seymon. 

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?
Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?


Vince Vaughn ako Frank Semyon
to bude mať nahnuté ešte viac. Už v mladosti sa rozhodol vydať sa na cestu zločinca. Pravdepodobne bude mať k mŕtvemu mužovi, ktorý príbeh odštartuje, najbližšie. Frank sa totiž motá okolo vybudovania cestných komunikácií a keď jeho partner umiera záhadnou smrťou a navyše sa zistí, že to v hlave asi nemal úplne v poriadku, jeho impérium je ohrozené. Zároveň sa špekuluje, že so svojimi kontaktmi v politike a zločineckou históriou bude Frank hlavným záporákom. Tak sme zvedaví, ako to Vaughn, prevažne komediálny herec, zvládne. Nakoniec, iným titulom sa pred pár rokmi nemohol pýšiť ani miláčik publika, oscarový Matthew McConaughey a hľa, ako to nakoniec dopadlo. 

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?
Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?


Rola, zo začiatku patriaca Elizabeth Moss, je teraz v rukách Rachel McAdams (About Time, Midnight in Paris, Sherlock Holmes), zlatého anjela, tentokrát však pravdepodobne meniac sa na tvrdú šerifku a alkoholičku s menom Ani Bezzerides. Nemala bohvieaké detstvo a vlastne celý jej život za veľa nestál. Jej otec by mal byť hipík a sestra zase bude rada odhaľovať svoje telo. Taktiež sa okrem alkoholu bude musieť vysporiadať aj s gamblerstvom a rôznymi nápadníkmi, ako aj stresom z nadriadeného. 

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?
Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?


Spomínaný Taylor Kitsch (Gambit v X-Men Origins: Wolverine, John Carter, Lone Survivor) si zahrá Paula Woodrugha. Je to 28-ročný vojnový veterán, ktorý bude pravdepodobne pomáhať ústrednej dvojici detektívov, Rayovi a Ani. Jazdí na motorke a keď zastaví istú ženu za jazdenie pod vplyvom alkoholu, nechá sa od nej orálne uspokojiť, čo vedie k jeho suspendácii. Je pravdepodobné, že práve jeho pracovné excesy budú mať za následok, že bude akýsi "poslíček" ústrednému duu a nakoniec sa z neho vykľuje kľúčová postava. 

Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?
Čo všetko vieme o 2. sérii True Detective?

Dočkáme sa mnohých ďalších postáv, niektoré majú dokonca aj status "dôležité", avšak, je zbytočné o tom teraz hovoriť. Ako ste si iste všimli, dosť opisov a detailov sa zmenilo a nemôžeme si skutočne byť veľa vecami istí. Vieme však, že Nic Pizzolatto nechce zo seriálu spraviť hollywoodsky trhák a napríklad sa chce pozrieť aj na neznáme miesta Kalifornie. Také, aké nám farebne bohaté a jemné filmy nikdy neukážu. Ďalšie mená spojené s druhou sériou: Kelly Reilly, Lolita Davidovich, James Frain,  Michael Irby, Abigail Spencer či Leven Rambin. Každý z protagonistov bude musieť riešiť okrem prípadu aj svoje vlastné problémy ako napríklad Paul (opustí ho priateľka), Ani (alkohol, gamblovanie, rodina), Frank (rúcanie ťažko vybudovaného zločineckého impéria), Frank (alkoholol, problémy s hnevom, ale aj rodinou) a tak ďalej. 


Nakrúcanie by malo započnúť najneskôr do mesiaca, pričom podľa slov Collina Farrela by malo trvať niečo cez 5 mesiacov. Málokto vie, že True Detective bol natočený naraz a až potom šiel do post-produkcie. Nie je známe, či sa dočkáme rovnakého postupu aj pri druhej sérii, no vylúčené to nie je. Release date nám totižto nikto nepotvrdil. Najčastejšie sa hovorí o lete 2015, avšak, pravdepodobnejšie sa mi vidí, že sa druhej série True Detective dočkáme v januári 2016. V januári vyšla aj prvá séria a viem si predstaviť, že rovnako ako herecký ansámbel, štáb a hlavne Nic Pizzolatto, budú chcieť, aby boli úspešní znova. Očakávania sú vysoké, pochybnosti o hercoch azda ešte väčšie. Avšak, po tom, čo dokázal Fukunaga a Pizzolato spraviť s McConaugheym a Woodym Harrelsonom, je možné, že uvidíme ďalších adeptov na ocenenie Emmy. Ďalší súhrnný článok uvidíte asi už len ako preview, novinky o castingu, natáčaní a iné detaily preto dostanete na Filmkulte. 

Späť
Zdieľať
Diskusia