Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2014, 13:37
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Pokračujeme v predstavovaní ďalších filmov Marvelu, ktoré nedávno odhalil. Dočkáme sa tretieho Thora, Inhumans, prvej ženskej hrdinky, ktorá dostane sólo film a epických Avengers 3!

Pokojne tento článok berte ako ďalší z rady Svet Marvelu, no vydať dva články (prvý tu) z tejto série v priebehu dňa, pričom napísanie nového trvá niekedy celé mesiace, mi prišlo trocha uletené. Nových informácií je ale požehnane a nám stále ostáva predstaviť si Thor: Ragnarok, Inhumans, Captain Marvel a v neposlednom rade aj Avengers 3: Infinity War, projekt rozdelený na dve časti. 

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

Ragnarok je kolobeh smrti a znovuzrodenia. Podľa mytológie má vlk Skoll pohltiť Solveig, bohyňu slnka a jeho brat Hati pohltí Mani, boha mesiaca, čím uvrhne deväť ríš do úplnej tmy. V tomto príbehu uvidíme Thora a Avengerov bojovať za osud Asgardu v snahe zabrániť tejto apokalypse. V komikse po Thorovom boku bojuje aj Captain America a Iron Man. Pri súčasnom trende filmových adaptácií, v ktorých sa príbeh sólových filmov nesústredí len na jedného hrdinu, je možné, že uvidíme ďalší hrdinský team.

Túto príbehovú rovinu ale môžeme už teraz prestať brať vážne. Ragnarok sa volá aj klon Thora, ktorý zmizne po jednej z bitiek a je prehlásený za mŕtveho. Tony Stark však vlastní vlas, pomocou ktorého vytvorí klon, ktorý za neho neskôr bojuje v Civil War. Ragnarok sa prvýkrát objavil práve v tejto sérii komiksov, takže je logické, že podobný scenár napíšu aj pre tretí film pre tohto asgardského boha. Starkovi tohto klona pomáha vytvoriť Hank Pym aka Ant-Man, avšak neskôr sa zistí, že Pym bol vlastne podvodník z rasy Skrull, ktorý klona naprogramoval k nepekným činom. Viac ale spoilerovať nebudem, ak chcete, prečítajte si komiksy. Samozrejme sa vracia aj Tom Hiddlestone čoby Loki. 

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka
Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

Captain Marvel bude prvý female suprehrdinský film od Marvelu, ktorý dostane svoj vlastný film. Mnohí komiksoví čitatelia sú nadšení, avšak niektorí zmätení. Captain Marvel (Mar-Vell) bol v komiksoch do roku 2012 (odvtedy už je Ms. Marvel Captain Marvelom) silný muž z rasy Kree, od ktorého prebrala Carol Denvers schopnosti pri výbuchu Kree zariadenia. Stala sa tak hybridom medzi rasou Kree a tou ľudskou a začali ju volať Ms. Marvel. Jej problémy sú súčasťou ako Zeme, tak vesmíru. Je otázne, kam teda hrdinku Marvel zasadí. 

Jej schopnosti by sme amatérsky mohli označiť ako za supermanovské. Dokáže lietať, vysielať z rúk energické lúče, má extrémnu silu a rýchlosť či nezraniteľnosť. Kto bude film režírovať a ani kto ho spíše, zatiaľ nevieme, rovnako ako pri väčšine budúcich projektov. 

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

V poradí 19. film z MCU bude Inhumans. Ide o určité skupiny ľudí, ktoré si v dávnych dobách planéty Zem vyhliadla rasa Kree. Testovali na nich rôzne experimenty, avšak neskôr planétu opustili. Ľudia, z ktorých sa vlastne stali mutanti sa rozhodli, že musia žiť separátne od normálnych ľudí. Dištancovali sa tak od sveta a ten o nich nevedel, až do novembra 2018, kedy ich spoznáme. 

Šéfuje im Black Bolt, hrdina s hlasom, ktorý dokáže krájať pohoria. V tomto ohľade sa dosť hovorilo o angažovaní Vina Diesela, ktorý to tak trochu aj teasoval. Na svoj facebook totiž po premiére Guardians of the Galaxy napísal nasledovné: „Vin and Marvel... you all made it happen! I get the strange feeling that Marvel thinks I'm Inhuman... Haha." Jasne tu zdôraznil slovo Inhumans, čo asi náhoda nebude. Alebo nás len naťahuje, ako to v Hollywoode ľudia majú radi. Avšak Vin je známy svojou láskou k fanúšikom a je nepravdepodobné, že by ich takto klamal. Bolo by ironické, keby po prepožičaní 5 slov pre Groota v GotG stvárnil postavu, ktorá prakticky nerozpráva, keďže jej hlas je smrteľný.

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka


Kráľovský rod Inhumans potom tvoria mená ako: Medusa (manželka Black Bolta, dokáže ovládať svoje dlhé vlasy), Karnak (kráľovský poradca, ktorý dokáže nájsť slabinu u každého), Lockjaw (schopnosť teleportovať seba a ľudí v jeho okolí), Crystal (zvýšená sila, rýchlosť, výdrž, schopnosť ovládať vodu, oheň, zem a vzduch), Triton (ujo vodník, má žiabre, dokáže odolať vysokému tlaku na dne mora, oplýva schopnosťami ala Captain America, čiže zvýšená sila, rýchlosť atď.), Gorgon (dokáže zdvihnúť 2,5 tony či vytvárať tlakové vlny, je supersilný a superodolný) a Maximus the Mad (okrem iného ovláda hypnózu). Inhumans žijú mimo planéty Zem v mestečku Atillan. Už v dobe kamennej boli na veľmi vyspelej úrovni.

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka


Na záver sa konečne dostávame k Avengers 3, ktorí majú podtitul Infinity War. Už v názve máme odkaz na Infinity Stones/Gems, magické kamene sily, ktoré sú pre Thanosa také dôležité. V prípade, že ich všetky zozbiera a uloží do Infinity Gauntlet (je uzamknutá v Odinovom trezore), nezastaví ho takmer nič. V komiksoch takto zničil (doslova) polovicu vesmíru.

Power Gem – zvyšuje telesné atribúty a zväčšuje silu. Ochraňoval ju Namor.

Time Gem – dokáže ovládať čas, s jej pomocou sa dá pozerať do minulosti a budúcnosti. Captain America.

Space Gem – vďaka nej môžete používať teleportáciu a pohybovať sa po celom vesmíre. Iron Man.

Soul Gem – ničí a kradne duše. Dr. Strange.

Reality Gem – mení realitu, má podobné vlastnosti ako Cosmic Cube (vo filmoch označená ako Tesseract), avšak je omnoho, omnoho silnejšia. Mr. Fantastic.

Mind gem – posiluje telekinézu, telepatiu na extrémnu úroveň. Professor Xavier.


V MCU už vyššie spomínané rozdelenie síl neplatí. Medzi tri Infinity Gemy patria Tesseract (Cpt. America, Avengers), Aether (Thor 2), Orb (Guardians of the Galaxy) a zelený kameň v Lokiho palici. nedá sa určiť, ktorý gem je ktorý. Pravdepodobne sú to všetko len kamene obrovskej moci a len niektoré majú aj vybrané schopnosti. Ostávajú nám iba dva a je jasné, že ich uvidíme vo Fáze 3. Thanos svoju zbierku dokončí, všetky gemy pozbiera a vydá sa na Zem zlikvidovať svoju najväčšiu hrozbu: Avengerov, Strážcov Galaxie a vlastne všetkých, ktorí sa mu postavia do cesty. Viac o Thanosovi, Infinity Gems a Strážcoch Galaxie tu.

Je jasné, že počas dvoch filmov neuvidíme všetky postavy naraz, maximálne tak v záverečnej scéne druhého dielu, avšak aj tak sa obávam, že sa im nezmestia do jedného záberu, ani keby boli zmenšení ala Ant-Man. Guardians s Inhumans, Captain Marvel či pár hrdinami z Netflix série (Daredevil) by mohli prísť len v druhej časti pomôcť starším Avengerom, ktorí na to jednoducho sami nemajú. Kevin Feige (riaditeľ Marvelu) aj Joss Whedon (režisér Avengers 1 a 2, producent a radca pre všetky filmy vo Fáze 2) už potvrdili, že na konci Avengers: Age of Ultron uvidíme značne zmenený tím pomstiteľov. Je otázne, s ktorými postavami Marvel počíta, no pravdepodobne časom odpíše Captaina Americu, keďže Evansovi skončí zmluva a chce byť viac režisérom, ako hercom. Taktiež sa rozlúči asi Downey a možno aj Thor, ktorý ale chce natáčať ďalej. Všetko je to vo hviezdach.


Fáza 3 bude pre Marvel najriskantnejšia. Predstavia hneď 4 nové sólové filmy. Ide o najmenej známych hrdinov z tých najznámejších, avšak Európe to bez článkov ako je tento veľa nehovorí. Samostatný a neznámi Guardians ale vyšli, keď zarobili takmer trištvrte miliardy. Nadchádza Age of Comic Movies.

V prípade Thanosovho útoku sa buďto myšlienka a udalosti Civil War budú tiahnuť všetkými filmami Fázy 3 alebo sa táto veľkolepá udalosť jednoducho na istý čas odsunie, aby Avengeri mohli spoločne bojovať proti Thanosovi. Marvel má v rukáve stále veľa és a je skutočne o čom diskutovať. Na ktorý film sa tešíte najviac a naopak, bojíte sa, že niektorý neuspeje? Čo myslíte, čo nás čaká vo Fáze 4? 

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

Dvojdielni Avengers 3, možný Vin Diesel v Inhumans, naklonovaný Thor či prvá ženská superhrdinka

Kompletný zoznam filmov od Marvelu

Iron Man - 1. 5. 2008

Incredible Hulk - 17. 7. 2008

Iron Man 2 - 29. 4. 2010.

Captain America: The First Avenger - 4. 8. 2011

Thor - 28. 4. 2011

Avengers - 3. 5. 2012

Iron man 3 - 2. 5. 2013

Thor 2 - 7. 11. 2013

Captain America 2: The Winter Soldier - 3. 4. 2014

Strážcovia Galaxie - 31. júla 2014 

Avengers: Age Of Ultron - 30. apríla 2015

Ant-Man - 16. júna 2015


Fáza 3 
Captain America 3: Civil War - 6. máj 2016,
Doctor Strange - 4. november 2016,
Guardians of the Galaxy 2 - 5. máj 2017;
Thor: Ragnarok - 28. júl 2017;
Black Panther - 3. november 2017, 
Avengers: Infinity War Part 1 - 4. máj 2018;
Captain Marvel - 6. júl 2018, táto postava mala veľa reinkarnácií, Marvel sa rozhodol pre identitu Carol Danvers; 
Inhumans - 2. november 2018;
Avengers: Infinity War, Part 2 - 3. máj 2019.

Späť
Zdieľať
Diskusia