Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2014, 1:36
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či dvojdielni Avengers 3

FILMY A SERIÁLY AVENGERS KEVIN FEIGE MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel odhalil celú Fázu 3! Pozrieme sa na Black Panthera, Doctora Strangea, Inhumans, Guardians of the Galaxy 2, tretieho Thora či Civil War, ale najmä na Avengers 3, ktorí boli rozdelení na dve časti!

Hoci sme vám už kompletný zoznam Fázy 3 od Marvelu priniesli, boli to len naše dohady, ktoré ale nakoniec vyšli na 100%, keďže na Filmkulte sme vás informovali aj o možnom rozdelení Avengers 3 na dva filmy. Dnes tu ale máte kompletný a oficiálne potvrdený zoznam filmov, podobne ako to pár týždňov dozadu urobil Warner. Nechcem fanúšikov DC a Warneru uraziť, ale Marvel má jednoznačne navrch nielen filmami, ale aj spôsobom, akým ich oznámi. Navyše zbúrali celý internet. Článok bude opäť obsiahly, tak sa pohodlne usaďte. Pôjdeme pekne po poriadku.

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3


Začneme novinkou o Fáze 2. Tú po novom uzatvorí Ant-Man a nie Avengers: Age of Ultron. Zmeny v scenári po odchode režiséra Edgara Wrighta boli asi dosť veľké. Tretiu Fázu teda započne Captain America: The Civil War. Túto obrovskú udalosť sme si predstavili minule, a tak si o nej povieme len novinky. Nebude sa zameriavať na odhalenie identity hrdinov, ale na to, že sa nemajú komu spovedať. Po Captain America 2 je jasné, že neexistuje SHIELD ako taký a ani iná organizácia, ktorá by si dovolila a vôbec mohla Avengerom rozkazovať. Financovať ich bude Stark a jeho spoločnosť. Následky udalostí a činov hrdinov v doterajších filmoch jednoducho vyústia v rozhodnutie vlády, že je načase, aby si prestali robiť, čo sa im zachce a niekomu sa zodpovedali. 

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3


Dôležitou postavou Civil War bude Black Panther, ktorý sa v rovnomennom filme aj objaví. O ňom ale trocha nižšie. Bolo by neuveriteľné a pravdepodobne aj nemožné, aby sa celá Civil War odohrala v jednom filme, a tak je najpravdepodobnejšie, že tretí Captain America len rozohrá túto partiu a postaví základné kamene. Rozhádaných Avengerov spojí jedine príchod Thanosa, Civil War sa preto odloží pre Avengers 4 (2022-2023), kedy bude mať už MCU cez 30-40 použiteľných postáv. Poďme si to spolu zrátať. Po Avengers 3 to budú:  Iron Man, Hulk, Captain America, Thor a Asgarďania, Black Widow, Hawkeye, Nick Fury, Falcon, Winter Soldier, Iron Machine, Ant-Man (obaja, plus možná Wasp), Doctor Strange, Black Panther, Inhumans (pokojne aj 5 členov), Vision, Scarlet Witch, Quicksilver, Agenti SHIELDU, Maria Hill, Guardians of the Galaxy (minimálne 5 členov), Captain Marvel. Televízna stanica Netflix príde so seriálmi pre Jessicu Jones, Lukea Cagea, Daredevila a Iron Fista. Neskôr aj s The Defenders (okrem iných možný Ghost Rider, Namor či iní noví hrdinovia). Ak som rátal správne, Marvel bude mať k dispozícii minimálne 40 hrdinov. Z toho sa už Civil War urobiť dá, že? 

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3


Ďalšou oznámenou snímkou je Doctor Strange. Brilantný neurochirurg, ktorý príde pri nehode o ruky a hľadá všelijaké spôsoby, ako ich získať späť, sa napokon dostane do Himalájí, kde sa učí od majstra mágov. Postupne sa z neho stáva ochranca Zeme pred nebezpečenstvami z iných realít a vesmíru. Stephen Strange je majster hlavne v telepatii, okultných vedách a ovládaní mysle. Niektoré zdroje hovoria dokonca o tom, že dostane celkom nečakaného a nepredstaviteľného záporáka! Má sa jednať o Mandarina, ktorého napodobeninu sme mohli vidieť v treťom Iron Manovi. To, že skutočný Mandarin je tam niekde vonku, je nevylúčiteľný fakt a bola by fakt škoda nevyužiť tohto záporáka. Poteší vás možno fakt, že pre prípravu filmu si prizvú na pomoc fyzika Seana Carrolla, aby pre doktorovu moc vymyslel adekvátne limity, podmienky a slabé miesta. Chcú z neho urobiť uveriteľnú a poraziteľnú postavu. Nemalo by sa tak stať, že postava dostane na držku len preto, že si to vyžaduje scenár.

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3


Marvel už dávnejšie vyhlásil, že hľadá náhradu za Downeyho. Rovnako charizmatického a úžasného herca, ktorý by do kín prinášal obľúbenú postavu a bol tak „ďalším Iron Manom". Hojne sa v tejto súvislosti diskutuje o angažovaní Benedicta Cumberbatcha. Hoci mnoho serverov tvrdí, že sa jedná o deal done, samotný Kevin Feige (riaditeľ Marvelu) na včerajšej tlačovej konferencii nič nepotvrdil. Pravdepodobne ale ide iba o otázku času. Predstavte si, že by sa v Avengeroch dostali do hádky práve Cumberbatch a Downey Jr. Nevyužiť hlášku: „No Shit Sherlock!" by bolo až hriešne (obaja si rolu najznámejšieho detektíva vyskúšali). 

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

Sequel dostanú aj úžasní Guardians of the Galaxy, o ktorých si viac môžete prečítať aj tu. V druhej časti určite uvidíme viac Thanosa a je možné, že aj viac strážcov. Špekuluje sa o Adamovi Warlockovi (v Thorovi 2 sme videli aj toto), mohol by sa objaviť Richard Rider alias Nova, vráti sa Collector a možný je aj príchod Iron Mana (nízka šanca). Oveľa väčšiu šancu má Hulk, ktorého (rovnako ako Black Widow) neuvidíme v sólo filme. Aspoň nie zatiaľ. Ultron zistí, že poraziť Hulka je nemožné, a tak ho vystrelí do vesmíru. Stretne sa s Guardians, ktorých privedie na Zem, aby mu pomohli s Ultronom, no vtedy už budú mať Avengeri problém s Thanosom, ktorého v láske nemajú ani Strážci Galaxie (obzvlášť Drax nie). Pekne nám to do seba zapadá, že? Stále ale je priestor pre Planet Hulk, ktorá by sa eventuálne mohla objaviť vo Fáze 4. 

Scenár ku Guardians of the Galaxy 2 začal James Gunn písať hneď po premiére jednotky. Je sa teda na čo tešiť. Samozrejme sa vráti aj na režisérsku stoličku. 

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3


Článok som si rozdelil na dve časti, nakoľko by bol vskutku extrémne obsiahly a chcem vám predstaviť hrdinov naozaj podrobne. Posledným filmom, ktorý som si vybral, je Black Panther, ktorého si zahrá Chadwick Boseman (dráma 42). Celkom nečakaná voľba, no veľmi skvelá. Opäť sa potvrdzuje, že Marvel má kasting v malíčku. 

Black Panther aka T’Challa je vládca fiktívnej africkej zeme Wakanda, bohatej na nerastné suroviny. Jedná sa o jediné miesto, kde nájdete Vibranium (finálna forma Ultrona, štít Captaina America). Za pomoci zázračnej rastliny ovplyvnenej silou teseraktu, ktorá ho naboostuje podobne ako Cpt. Ameriku, získa Panther superschopnosti a začne bojovať proti zločinu. Okrem iného je T’Challa aj skvelý vedec, génius, stratég, akrobat a mnoho ďalšieho. Je potvrdené, že ho uvidíme v treťom Captainovi America a taktiež dostane sólo film. V ňom bude pravdepodobne bojovať proti postave menom Ulysess Klaw, ktorého sme videli v teaser traileri pre Age of Ultron. Hrať by ho mal Andy Serkis. Ide o záporáka, ktorý kradne vibránium pre súkromné účely, je vysoko pravdepodobné, že práve on pomôže Ultronovi v zdokonaľovaní jeho podoby. Taktiež nám bolo potvrdené, že v Age of Ultron do Wakandy zavítame. Túto africkú krajinu teasoval už Iron Man 2 a mnoho ďalších easter eggov, takže sa nejedná o žiadne prekvapenie. 

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

V ďalšom dieli vám prinesiem info o treťom Thorovi, Captain Marvel, prvej marveláckej female hrdinke, ktorá dostane standalone celovečerák, Inhumans a samozrejme Avengers 3, ktorí bolo rozdelení na dva filmy. 

Captain America 3: Civil War - 6. máj 2016,
Doctor Strange - 4. november 2016,
Guardians of the Galaxy 2 - 5. máj 2017;
Thor: Ragnarok - 28. júl 2017;
Black Panther - 3. november 2017, 
Avengers: Infinity War Part 1 - 4. máj 2018;
Captain Marvel - 6. júl 2018, táto postava mala veľa reinkarnácií, Marvel sa rozhodol pre identitu Carol Danvers; 
Inhumans - 2. november 2018;
Avengers: Infinity War, Part 2 - 3. máj 2019.

Keďže sa každá novinka, obrázok či záber na refresher jednoducho nezmestí, sledujte Filmkult, kde nám o komiksoch veru nič neujde.

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

 Thanos a jeho kompletná zbierka Infinity Gems

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

Downey a Boseman (Black Panther)

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

Q&A v podaní Kevina Feiga

Svet Marvelu #12: Odhalená Fáza 3, noví herci a postavy či  dvojdielni Avengers 3

Späť
Zdieľať
Diskusia