Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2014, 11:17
Čas čítania 0:00
scully

Táto pieseň vás môže ochrániť pred ebolou

ZAUJÍMAVOSTI HUDBA
Uložiť Uložené

Také jednoduché a zároveň také efektívne. Skutočne vynikajúci nápad ako pomocou piesne informovať ľudí o hroziacom nebezpečenstve.

Táto pieseň vás môže ochrániť pred ebolou

Jednou z krajín, ktorú sužuje ebola, je Libéria. Tento štát má cez 3 milióny obyvateľov, z ktorých až približne 80% je negramotných. Preto nariadenia vlády o prevencii pred ebolou naberajú nové rozmery. Namiesto písomných výstražných upozornení sa používajú piesne, ktorých texty sú jednoduché, výstižné a v texte obsahujú návod, ako sa chrániť pred týmto zákerným vírusovým ochorením. Vládou produkované piesne sú však pomalé, baladické a niekedy trochu nudné. Preto sa Samuel Morgan, vystupujúci pod umeleckým menom DJ Shadow, v spolupráci s D-12 & Kuzzy of 2kings rozhodli vytvoriť pieseň, ktorá je melodická, so živými rytmami, na ktorú si môžu ľudia zatancovať a popritom sa naučiť ako postupovať v prevencii pred ebolou. Pieseň s výstižným názvom „Ebola is in the Town (Ebola je v meste) sa okamžite stala veľkým hitom a jej informatívna hodnota sa týmto spôsobom rozširuje a pomáha v prevencii. Po jej vypočutí vám hrozí len jediné nebezpečenstvo a to že sa vám dostane do hlavy a začnete si ju pospevovať aj vy.

Text piesne obsahuje upozornenia ako: „žiadne dotýkanie; žiadne bozkávanie; všade kam idete je ebola, aj v iných štátoch; ebola je veľmi nebezpečná, môže ťa zabiť veľmi rýchlo; nepodceňujte ju, je to zákerná choroba..."

Späť
Zdieľať
Diskusia