Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2014, 19:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový október v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Po nemastnom, neslanom septembri nám kina v októbri nadelia poriadnu dávku originálnych, zaujímavých a najmä očakávaných filmov. Čo teda uvidíme na striebornom plátne tentokrát?

Prvý jesenný mesiac, september (v skutočnosti začala jeseň asi už v auguste) skončil a pred nami je október, ktorý po nemastnom, neslanom predchádzajúcom mesiaci bude omnoho zaujímavejší. Aspoň teda pre filmových fanúšikov, ktorí sa dočkajú vcelku zaujímavých kúskov. Poďme teda postupne na ne.

1. Gone Girl (2. 10.)
Začíname pravdepodobne najlepším filmom, respektíve snímkou, od ktorej sa najviac očakáva. Prvé recenzie nehovoria o tom, že by Fincher dokázal pokračovať v nakrúcaní špičkových filmov, ako tomu bolo posledné desaťročie (vlastne celú jeho kariéru), avšak, viete ako. To sú recenzenti a nie vždy sa na nich treba obracať (IMBD - 8,6, Rottentomatoes 9,2). Gone Girl hovorí o manželskom páriku, ktorý oslavuje 5. výročie, keď sa záhadne stratí manželka. Všetky stopy vedú k manželovi, ktorý však všetko popiera. Ako už Finchera poznáme, očakávame hutnú atmosféru, ťažký dopad na diváka, skvelé výkony hercov (áno, Affleck je dobrý herec) a taktiež aj nečakaný koniec. Jedná sa síce o spracovanie románu, no záver bol pozmenený, nech sú napätí aj tí, čo knihu už čítali.


2. Annabelle (2. 10.)
Fanúšikovia hororov a obzvlášť Conjuringu môžu plesať. Do kín sa dostáva spin-off s názvom Annabelle, ktorý, ako niektorí z vás vedia, dostane príbeh na základe bábiky, ktorá sa v obľúbenom strašidelnom filme od Jamesa Wana objavila. Čo vám budem rozprávať o horore. Ak sa radi bojíte, jednoznačne investujte. 


3. The Judge (16. 10.)
Zázraky sa občas dejú. Na Slovensku si drámu z právnického prostredia pozrieme o týždeň skôr pred bratmi Čechmi. Stojí to ale naozaj za to? Nuž, Robert Downey Jr. údajne čakal na túto rolu celý život a dal do nej všetko, je ale otázne, či jeho výkon filmu stačil. Kritici ani fanúšikovia neboli práve nadšení, no určite by sme sa v kine nemali nudiť. Každého ale asi vopred vystraší stopáž, ktorá činí takmer 2 a pol hodiny. Viac tu.


4. Dracula Untold (16. 10.)
Ďalší remake, o ktorý nikto nestál, avšak s odstupom času sa oň začalo zaujímať veľké množstvo ľudí, vrátane mňa. Hovoríme predsa o Lukeovi Evansovi v Draculovi, aké sme tu ešte nikdy nemali. Nielenže cicia krv, dokáže lietať a ničiť nepriateľské jednotky šmahom ruky. Celé to vyzerá oveľa grandióznejšie a trikári, ako aj režisér, mali voľnejšie ruky pri vytváraní očarujúcich fantasy scén. Možno ale príliš voľné ruky pri scenári a samotnom spracovaní filmu neboli len do plusu. Každopádne, trailery lákajú na celkom slušnú zábavu, na palube máme charizmatických hercov a taktiež sa zdá, že tento remake má za cieľ priviesť novú tímovku (po vzore DC a Marvelu). Universal rebootuje aj Múmiu a šušká sa o Bažinnom mužovi či Frankensteinovi. 


5. John Wick (23. 10.)

Keď hovoríme o Keanu Reevesovi, hovoríme o talentovanom chlapíkovi, ktorý premárnil svoju šancu v béčkových a nezaujímavých filmoch s hrozným scenárom. Objavil sa ale aj v dobrých projektoch, ako Street Kings, Diablov advokát a to nezačínam s Matrixom, mojou srdcovkou. Prišlo ale obdobie sucha, počas neho sa síce Keanu snažil svoju kariéru oživiť, no neúspešne. Zdá sa, že sa mu to nakoniec ale predsa len podarí a to vďaka akčnej badass rúbačke John Wick. V snímke si zahrá bývalého zabijaka, ktorému zabili psa a ukradli obľúbené auto. A to sa proste nerobí! Prvé zábery z filmu naznačujú kráľovskú zábavu, no nenechajme sa uniesť. Pozlátko môže opadať v kine, kedy dostaneme len ďalší tupý akčný film. Ďalší The Raid z toho nebude, avšak môže z toho byť kvalitný John Wick. Tešíme sa.


6. Frank (23. 10.)
Túto festivalovku už mohli bratia Česi vidieť aj v kinách, no k nám sa dostane až koncom októbra. Zdá sa ale, že prvotné natešené očakávania neboli na mieste. Frank neprerazil ako u kritikov, tak ani u fanúšikov a pravdepodobne sa stane jedným z filmov, ktoré po čase upadnú do zabudnutia. Jedine že by zapôsobili práve na vás! Rozhodne sa nejedná o popcornovú snímku, práve naopak, ocenia ju práve náročnejší diváci. 

7. A Walk Among the Thombstones (30. 10.)
Na záver tu máme ďalšiu Neesonovku. Pred 5 rokmi by sme si pod slovným spojením "ďalšia Neesonovka" len ťažko vybavili akčného hrdinu na dôchodcu, ktorý rúbe nepriateľov jedna radosť. Liam v snímku Taken dokázal, že dokáže úspešne zabrdnúť do viacerých žánrov a odvtedy sa mu ponuky len tak hrnú. Za 6 rokov vystriedal neuveriteľné veľké množstvo rolí, pričom sa mu najviac zapáčil už spomínaný akčný žáner a natrvalo sa v ňom usadil. Okrem toho, že práve natáča TAK3N (áno, taký je oficiálny názov tretej časti Taken,... ja viem) ho uvidíme už koncom v mesiaca v akčnom thrilleri A Walk Among the Thombstones (Medzi náhrobnými kameňmi). Nečakajte nič prevratné, avšak ani nič hrozné. Koniec koncov, bavíme sa o Liamovi Neesonovi.


Toto je hlavný výber októbrových filmov, dočkáme sa však aj ďalších premiér, z ktorých za zmienku určite stoja napríklad: The Boxtrolls, Whiplash, Maps to the Stars či český film Anjeli. Na čo teda zájdete do kina? Na záver vás už iba klasicky odkážem na náš Filmkult, ktorý vám prinesie hodnotenia daných filmov aj ich zárobky. 

Späť
Zdieľať
Diskusia