Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2014, 10:30
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Vedci zistili, na ktorú farbu letia ženy najviac

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Farby na nás pôsobia všade vôkol nás či už to chceme alebo nechcem, no každý určite vie, že niektoré farby majú na naše podvedomie iný vplyv ako iné. Zelená je farbou relaxu, modrá

Vedci zistili, na ktorú farbu letia ženy najviac

Farby na nás pôsobia všade vôkol nás či už to chceme alebo nechcem, no každý určite vie, že niektoré farby majú na naše podvedomie iný vplyv ako iné. Zelená je farbou relaxu, modrá symbolizuje chlad a psychológovia z čínskej univerzity Wuhan najnovšie zistili, že ženy najviac priťahujú muži, ktorí nosia červenú farbu. Samozrejme tej červenej nemôže byť zase priveľa a keď by mala žena na sebe tiež niečo červené, muž nesmie byť v rovnakom odtieni ako ona.  K rovnakému záveru prišiel v roku 2010 aj vedec, Andrew Elliot, ktorý zistil, že muži nosiaci červenú sú medzi ženami viac sexuálne žiaduci a v ich očiach tak pôsobia na sociálnom rebríčku oveľa vyššie. To, že mužov priťahujú ženy v červenej je už dávno známe, a tak nie je ani veľmi prekvapujúce, že to funguje aj opačne.

Vedci zistili, na ktorú farbu letia ženy najviac
Späť
Zdieľať
Diskusia