Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2014, 11:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Top futbalové prestupy leta #2

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Letné prestupové okno sa nám pomaly chýli ku koncu, a tak je načase pozrieť sa na druhú desiatku najzaujímavejších akvizícií.

August sa chýli ku koncu a s ním aj letné prestupové okno. Tak sa zdá, že nás už žiadne veľké zmeny pôsobísk hráčov nečakajú a je tak vhodný čas pozrieť sa na druhú desiatku najzaujímavejších prestupov (prvá tu).


1. Luis Suárez (FC Liverpool --> FC Barcelona - 81 mil. €)
Kým iným začať, ak nie jedným z najlepších útočníkov sveta a najdrahšou akvizíciou leta? Barcelonu stál Luisito 81 miliónov € (oficiálne) a stal sa tak najdrahším hráčom katalánskeho celku (tiež oficiálne, pán Boh vie, koľko v skutočnosti stál Neymar a po rokoch ťahaníc to už ani nechcem vedieť). Luisito má však zákaz nastúpiť v oficiálnych zápasoch a tak ho prvýkrát v drese Barcy uvidíme až v zápase proti Realu Madrid niekedy v októbri (ešte predtým ale v pondelok v priateľskom zápase). Lucho, tréner Barcy, si ho však pochvaľuje a údajne sa jedná o hráča, akého modro-granátoví potrebovali ako soľ. 

Top futbalové prestupy leta #2


2. James Rodriguéz (AS Monako --> Real Madrid - 80 mil. €)
Čo si o prestupovej čiastke Jamesa myslím, som už napísal. Je to veľký talent, to áno, 6 gólov na MS nedá hocikto a upútal množstvo klubov. Jeho futbalové kvality nikto nespochybňuje (snáď len jeho výkony, ale to sa dozvieme až v priebehu nasledujúcich týždňov), avšak jeho prestupovú čiastku azda každý. Zdá sa, že Ancelotti ho bude stavať namiesto Di Mariu, ktorý bol s Modričom najlepší hráč Realu minulú sezónu. Nuž, uvidíme, či si to zaslúži. Každopádne mu držím palce, pretože tlak na neho bude obrovský. Tak čo madridistas, zapôsobil na vás James v príprave?

Top futbalové prestupy leta #2

3. Eliaquim Mangala (FC Porto --> Manchester City - 40 mil. €)
O Porte je známe, že je to snáď najväčší predajca tých najlepších hráčov a najväčších talentov v Európe. Ani Ajax či Barcelona nedokázali dať svetu také veľké množstvo talentov, najmä nie za posledné roky. Stále mladý, len 23-ročný hráč, bude na stopérskej pozícii u Citizens konkurovať jednému z dvojice Demichelis-Kompany (hádaj komu), azda niekoho aj vytlačí zo základnej 11. Je známe, že City za lacno nekupuje a či hráč skutočne stál za toľko peňazí, ukáže až čas.

Top futbalové prestupy leta #2

4. Alexis Sánchez (FC Barcelona --> Arsenal FC - 38 mil. €)

Barcelonská 9, ktorá nikdy nedostala dostatok priestoru (až na zranenia Messiho, kedy s Neyom ťahali Barcu lepšie, než s Messim), jednoducho zatúžila ísť preč. V lige síce góly strieľal, no s Pedrom si v zahadzovaní tutoviek môžu ruky podať. Navyše až pramálo skóroval v Lige Majstrov. Rozhodne je to pán futbalista, čo ukázal najmä za nároďák, avšak Barca zjavne potrebuje silnejšiu osobnosť. V Arsenale môže hviezdiť, ale aj nemusí, všetko ukáže čas. V prvom kole si pripísal asistenciu, takže to zas také hrozné nebude. Ako Gunners vnímajú tohto hráča? Povedzte nám v komentároch.

Top futbalové prestupy leta #2

5. Romelu Lukaku (FC Chelsea --> FC Everton - 35 mil. €)
S belgickým forwardom je to ako na hojdačke. Všetci o jeho kvalitách vieme, no jeho výkony hovoria raz tak, inokedy zas inak. Na MS v základnej skupine nepresvedčil a viac si zahral Origi, no proti USA opäť ukázal svoj hlad po góloch. Mourinho mu ale v Chelsea neveril, a tak sa musel Lukaku sťahovať. Záujem prejavil Everton, v ktorom aj hosťoval. 

Top futbalové prestupy leta #2

6. Toni Kroos (FC Bayern Mníchov --> Real Madrid - 30 mil. €)

Talentovaný stredopoliar Bayernu zjavne nedostával dostatok príležitostí, určite nie toľko, koľko by si sám prial. Niet sa čomu čudovať. Stred poľa je u Bavorov nabitý hviezdami, ako snáď nikde inde. Ako najvhodnejší klub pre jeho futbalový rast si zvolil Real Madrid. Jeho presné strely a skvelá práca s loptou sa Realu hodí, najmä keď je Xabi stále starší a starší (predstavte si). Najväčším problémom bude asi adaptácia, keďže v Bayerne sa hrá diametrálne odlišný futbal. Určite ale môžeme hovoriť o skvelej akvizícii, navyše sa jedná o ďalšieho sympaťáka vo farbách Los Blancos.

Top futbalové prestupy leta #2


7. Antoine Griezmann (Real Sociedad San Sebastián --> Atlético Madrid - 30. mil. €)
Francúzsky mladík, ktorý si zahral aj na MS, predvádzal hlavne v minulej sezóne za San Sebastián (Real Sociedad) skvelé výkony. Bol veľmi nebezpečným hráčom a pripravil svojim kolegom v tíme nespočetné množstvo šancí. Keďže Atlético pár hráčov predalo a najmä útok sa dosť oslabil, Griezmann sa javí ako viac než vhodná posila. Navyše bude na hrote operovať Mandžukić, takže si môžeme byť istí, že Atléti budú tvrdým súperom aj túto sezónu. 

Top futbalové prestupy leta #2

8. Filipe Luis (Atlético Madrid --> FC Chelsea - 20 mil. €)
28-ročný ľavý obranca Atlética Madrid dokázal, že je svojej ceny hodný. Nikto ale nečakal, že sa ho menej známy tím z Madridu zbaví, najmä, keď na pozícii nemajú adekvátnu náhradu. Zaujímavé to ale bude v Chelsea, keďže tam je defenzíva na fakt vysokej úrovni. Určite nebude ľahké dostať sa cez neho, Cahilla, Terryho a Azpiho, prípadne Ivanoviča. 

Top futbalové prestupy leta #2


9. Mario Mandžukić (FC Bayern Mníchov --> Atlético Madrid - 22 mil. €)

S príchodom Lewandowskeho bolo jasné, že niekto musí z kola von a určite tým niekým nebol Müller. Mário to mal v drese Bayernu Mníchov ťažké, rovnako ako Mario Gomez. Zatiaľ čo o Gomezovi sme toho veľa v minulej sezóne nepočuli, mám dojem, že pri prvom menovanom Mariovi to bude celkom inak.

Top futbalové prestupy leta #2


10. Claudio Bravo & Marc-André ter Stegen (12 + 12 mil. €)

Barcelona buduje nový tím a jeho súčasťou je aj celkom nová brankárska trojica. Klub opustil Valdés (ktorý ale svoje ďalšie pôsobisko nepozná), Pinto a aj Oier, naopak, prišli Masip (B-tím), ter Stegen z Borussie Mönchengladbach a Claudio Bravo z Realu Sociedad. Stále nie je jasné, kto bude brankárom číslo jedna, isté ale je, že prvé zápasy odchytá Bravo, keďže sa mladý Nemec zranil. Obaja prišli za 12 mil. €.

Top futbalové prestupy leta #2

Sme zvedaví, či nás čaká ešte nejaký veľký alebo prekvapivý prestup, no myslím, že ďalších 10 na tretí článok už nebude, preto vám tie najväčšie prinesieme v samostatných flashnews. Ktorý prestup vás potešil/prekvapil/nahneval najviac?

Späť
Zdieľať
Diskusia