Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2014, 16:58
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najnovšie BMW i3 dokáže zaparkovať úplne samé. Doslova!

TECH BMW PARKOVANIE
Uložiť Uložené

V BMW zašli s problematikou parkovania ešte ďalej než konkurencia, nakoľko jeden z ich najnovších počinov, elektromobil i3, dokáže zaparkovať úplne sám.

Najnovšie BMW i3 dokáže zaparkovať úplne samé. Doslova!

Boli časy, kedy parkovacím amatérom pomohol tak maximálne spolujazdec, ktorý si obetavo vystúpil alebo v konečnom dôsledku nárazníky, ktoré zmiernili nárazy a umožnili jemné ťukance. Časy sa však menia a so stále napredujúcimi technológiami prichádzajú vychytávky, ktoré uľahčujú parkovanie, predovšetkým medzi vozidlami zaparkovanými pozdĺžne. Začalo to senzormi upozorňujúcimi na vzdialenosť od prekážky, neskôr sme sa dokonca dočkali systému, ktorý si automaticky vypočíta miesto medzi autami a pokiaľ je jeho veľkosť dostačujúca, prevezme riadenie a vodič len používa pedále, respektíve riadiacu páku. V BMW však zašli ešte ďalej, nakoľko jeden z ich najnovších počinov, mestský elektromobil i3, dokáže zaparkovať úplne sám. Doslova! Po tom, ako vodičom zapnutý systém vyhodnotí potencionálny priestor určený na zaparkovania za dostačujúci, vodič prakticky len sedí v aute a s úžasom sa pozerá na to, ako doba v ktorej žijeme napreduje. A tento parkovací manéver vám priblíži aj nasledujúce video, v ktorom dokonca pre lepšie znázornenie celého priebehu parkovania, jeho vodič za jazdy vystúpil a s úžasom sledoval všetko zvonku.

Domov
Zdieľať
Diskusia