Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2014, 11:05
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Aston Martin Lagonda: Comeback luxusného supersedanu je na spadnutie!

TECH
Uložiť Uložené

Aston nevkladá svoje marketingové nádeje do SUV-čka, ktoré by predajom rozhodne pomohlo, no čoraz viac evidujeme, ako sa všetka pozornosť sústredí na comeback slávneho modelu Lagonda.

Aston Martin Lagonda: Comeback luxusného supersedanu je na spadnutie!

Aston Martin sa opäť ubral svojou vlastnou cestou. V dobe, keď i také športové značky ako Maserati, Bentley či dokonca Lamborghini (!) reagujú na úspech veľkých a luxusných SUV-čiek (najmä Cayenne) a chystajú preto svoje prvé športové SUV v portfóliu, táto britská automobilka dala pred pripravovaným vozidlom tohto typu prednosť novému luxusnému supersedanu. Aston tak nevkladá svoje marketingové nádeje do modelu, ktorý by predajom rozhodne pomohol, no čoraz viac evidujeme, ako sa všetká pozornosť sústredí na comeback slávneho modelu Lagonda.

Aby som nezabudol, vedenie automobilky Aston Martin sa nedávno nechalo počuť, že v blízkej dobe chcú (konečne) "prekopať" dizajn ich modelov, s čím musíme asi len súhlasiť, čo mi určite dáte za pravdu. Niežeby boli terajšie modely škaredé, či nevydarené, to určite nie, skôr naopak, avšak už pomerne dlhodobo je značka kritizovaná za jednotvárny dizajn. Drahí moji a vyzerá to tak, že trendsetterom v oblasti úplne nového dizajnového smeru bude práve model Lagonda, čo potvrdzujú najmä prvé oficiálne fotografie (hore a prvá dole), ktoré nám najnovšie samotná automobilka posúva. Keďže väčšina z vás si pomerne legendárne vozidlo z roku 1976 predávajúce sa do roku 1990 asi nepamätá, išlo o hranatý, majestátny luxusný sedan, ktorý bol navrhnutý známym dizajnérom Williamom Townsom. O novodobej Lagonde však zatiaľ veľa nevieme. Kompetentí však v týchto dňoch potvrdili, že automobilka pracuje práve na tomto vozidle. Postavené bude na platforme Aston Martin VH, pričom jednotlivé časti karosérie budú pozostávať z karbónu. Pod kapotou budu určite (zase raz) tróniť dvanásťvalec s objemom 6.0 litra.

Podľa slov značky, Lagonda bude veľmi exkluzívnym automobilom, nakoľko vznikne vo veľmi obmedzenom počte, pričom úspech by mal zožať aj v Číne, keže práve tam sa luxusným sedanom dlhodobo veľmi darí. Ak bude Lagonda vyzerať tak dobre, ako je zobrazená na poslednej fotografii, predstavujúcej návrh novinky nezávislým dizajnérom, úspech automobilke jednoznačne prinesie!

Aston Martin Lagonda: Comeback luxusného supersedanu je na spadnutie!

Aston Martin Lagonda: Comeback luxusného supersedanu je na spadnutie!
Späť
Zdieľať
Diskusia