Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2014, 19:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!

ŠPORT PETER SAGAN TOUR DE FRANCE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Tourminator na svojej tretej Tour de France opäť obhájil zelený dres. Po 21 etapách si tak konečne zaslúžene oddýchne.

Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!

Počas celej Tour sme sa dočkali famóznych výkonov Nibaliho, ktorý vyhral etapu štyrikrát a predbehol tak Kittela. Veľká škoda, že sa nepodarilo vyhrať etapu aj Peťovi, hoci mal k tomu naozaj blízko, čo si ukážeme nižšie. Tradičným cieľom je Champs-Élysées (Elyzejské polia), no a keby sa Petrovi podarilo vyhrať práve túto poslednú etapu, bolo by to čerešničkou na torte v honbe za zeleným dresom, ktorý nesie prakticky počas celej súťaže. Vrchársky dres získava Poliak Rafal Majka, ktorý má pred druhým Nibalim dostatočný náskok. Zaujímavý bol boj o biely dres pre najlepšieho jazdca do 25 rokov, kedy si to spolu rozdala francúzska dvojka Thibaut Pinot a Romain Bardet. Obdivuhodné výkony predvádzal Nemec Tony Martin, najmä v kopcoch. Bratov Čechov zas tešia výkony Leopolda Königa. Nás zase Peter Velits, ktorý nebyť pomocníkom pre Van Garderena, skončil by určite na lepšej pozícii, no aj tak ide stále o super umiestnenie.


Najlepšie umiestnenia Petra Sagana

2. miesto - 4x
3. miesto - 1x

4. miesto - 3x

5. miesto - 1x

Skončil aj na 9. mieste a včera to mohlo byť ďalšie umiestnenie v TOP 5, nanešťastie prišiel nepríjemný pád, Peťo si ale žiadne vážnejšie zranenia neprivodil. 


Nakoniec tu máme zelený dres, ktorého držiteľom je už tri roky neohrozene Slovák Peter Sagan. Momentálne má náskok 155 bodov pred druhým Couqardom a ten už nemá ani teoretickú šancu na víťazstvo (reálne ale šancu nemal nikdy, nehehe). Peťo je proste jeden z najkomplexnejších jazdcov na Tour a sme určite radšej, keď ho vidíme ťahať kopce a nepozeráme sa, ako sa rozpráva s Greipelom a Kittelom na druhom konci pelotónu, prinajlepšom. Bolo celkom možné, že Peťo prekoná aj novodobý rekord, ktorý činí 434 bodov a zaslúžil sa oň Ír Sean Kelly v roku 1985. 

Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!


Peter Sagan ako 3-násobný držiteľ zeleného dresu na Tour de France je tak jednoznačne najlepším slovenským športovcom. Sledovali ste Tour pravidelne? Mali by ste, keďže priniesla aj úsmevné momenty, ako napríklad tento. Ako hodnotíte tím Cannondale? Veľká škoda, že Peter nemal tím, ktorý by mu v cieli spravil vláčik a vždy si finish musel odmakať sám, to sa ale zmení. V budúcej sezóne ho už uvidíme jazdiť v iných farbách (stále ale dúfame, že na Tour v zelenej), pravdepodobne vo farbách tímu Tinkoff-Saxo


Na Tour sme videli aj zábavné, úsmevné či nepríjemné momenty. Všetko uvidíte v špeciálnom Watts Zap.

Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!

Dnešná etapa prebiehala pokojne, videli sme mierne oslavy tímu Astana na čele s Nibalim, malú show v podaní Sagana a najmä sympatické rozhovory týchto dvoch. Vždy poteší, keď sa športovci z iných tímov vedia porozprávať, aj keď Nibali bol nedávno Peťov kolega. Veľká škoda, že z Tour postupne odpadli Froome, Cavendish či Contador, takže Nibali mal viac menej jasnú cestu za žltým dresom.

Odporúčané
17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 17. etapa Tour de France: Záverečný špurt vedúcej dvojice celkového poradia pre Pogačara, no žltý dres drží bezpečne Vingegaard 20. júla 2022, 17:04

Po šprintérskej prémii, o ktorú Peter akosi nemal záujem, vyhral ju Jens Voigt, nemecký veterán. Neskôr sme sa dočkali ďalšieho úniku: Richie Porte (Sky), Jose Serpa (Lampre), Michael Morkov (Tinkoff-Saxo) a Fonseca (Bretagne). Nakoniec ostal len Porte, ale aj toho pelotón v poslednom kole dobehol. Ostávalo tak pár stoviek metrov a my sme boli svedkami nesmierne dramatického a skvelého záveru Tour de France. Bohužiaľ Peťo to mal ťažké a držal sa okolo 20. miesta, keďže najmä Giant-Shimano držal vpredu skvelý vláčik. Neskôr sa ale Tourminator dostal dopredu a ostávalo tak len dúfať, keďže jeho tím ho opäť opustil. Sám to zvládnuť nemohol, Kittel mal vpredu skvelý vláčik, takže fuck off Cannondale a týmto zároveň gratulujeme Marcelovi Kittelovi, ktorý predviedol skvelý špurt. Druhý skončil Kristoff, ktorý jednoducho proti Kittelovi šancu nemal.  V prvej desiatke skončili aj Greipel či Couqard, Peťo skončil až na 9. mieste. Snáď na budúci rok bude mávať lepšie pozície. Každopádne, Sagan Tourminator získava tretíkrát zelený dres, čo nás robí nesmierne pyšnými! Napriek tomu, že Peťo ani raz nevyhral etapu, získal 431 bodov! 

Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!
Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!
Peter Sagan tretíkrát vyhráva zelený dres na Tour de France!
Späť
Zdieľať
Diskusia