Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2014, 15:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Robert Downey Jr. na čele rebríčka najlepšie zarábajúcich hercov

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Magazín Forbes zverejnil rebríček najlepšie zarábajúcich hercov tohto roka. Downey s prehľadom vedie, no kto sa umiestnil na zvyšných 9 miestach?

Robert Downey Jr. na čele rebríčka najlepšie zarábajúcich hercov

A takto sa zo zničeného alkoholika stanete najlepšie zarábajúcim hercom na planéte. Dvakrát po sebe. Robert Downey Jr. obhájil minuloročné víťazstvo so sumou približne 75 miliónov $ (55.5 milióna €). Peniaze Robertovi nikto neberie, jeho stvárnenie roli Tonyho Starka aka Iron Mana vo filmoch od Marvelu je naozaj geniálne, avšak hovoríme o nekresťanských peniazoch, a to si pravdepodobne zarobí ešte viac. Vyzval totižto Marvel, aby mu ponúkli mastnú sumu, za čo by prikývol na štvrtého Iron Mana. Zarobil najmä vďaka Iron Manovi 3, z ktorého tržieb bral podiel a taktiež za zmluvu na dva ďalšie filmy (Avengers 2 a 3). Zárobky sa rátajú od júna minulého roka doteraz.

Robert Downey Jr. na čele rebríčka najlepšie zarábajúcich hercov


Druhé miesto obsadil Dwayne The Rock Johnson (to je skutočne dostatočná motivácia pre jeho tréningy), kedy si zarobil 52 miliónov dolárov (38, 50 milióna eur). Vďačí za to najmä sérii Fast & Furious, Herculovi, G. I. Joe či katastrofickému filmu San Andres, ktorý je vo výrobe. Tretej priečke sa teší Bradley Cooper, ktorého ste videli v Špinavom triku, Hangover 3 či v Terapii láskou.

Robert Downey Jr. na čele rebríčka najlepšie zarábajúcich hercov


Génius Leonardo DiCaprio sa dočkal na 4. priečku a to Gatsbymu a hlavne Vlkovi z Wall Street (a stále nemá Oscara). 39-ročný Leo zarobil 39 miliónov dolárov a nemusí sa báť, že dopyt po jeho hereckých schopnostiach ustane. 5. priečku uzatvára ďalší Marvelák, Chris Hemsworth. Hral v druhom Thorovi či perfektnom Rush. 


Liam Neeson sa po akčnom znovuzrodení svojej hereckej kariéry neunúval zmeniť žáner a vidieť sme ho mohli v oddychovom Non-Stop, no viac zarobil na zmluve pre Taken 3, ktorý je už dotočený. Ben Affleck si na svoje konto pripísal tučnú sumu za navlieknutie do Batmanovho kostýmu, zatiaľ čo bývalý Batman Christian Bale hviezdil v Špinavom triku (rovnako ako Bradley Cooper), ale pomohol aj epický príbeh Exodus, ktorý uvidíme koncom roka. Will Smith si tiež pripísal pár miliónov a pomohlo tomu aj podpriemerné sci-fi After Earth, kde hral spoločne so svojím synom. Nakoniec Mark Wahlberg zinkasoval balík peňazí od Michaela Baya ako v Pain & Gain, tak v Transformers IV.


Kompletný rebríček: 

1. Robert Downey Jr. - 75 miliónov dolárov 
2. Dwayne Johnson - 52 miliónov dolárov 
3. Bradley Cooper - 46 miliónov dolárov 
4. Leonardo DiCaprio - 39 miliónov dolárov 
5. Chris Hemsworth - 37 miliónov dolárov 
6. Liam Neeson - 36 miliónov dolárov 
7. Ben Affleck - 35 miliónov dolárov 
8. Christian Bale - 35 miliónov dolárov 
9. Will Smith - 32 miliónov dolárov 
10. Mark Wahlberg - 32 miliónov dolárov 

 
Späť
Zdieľať
Diskusia