Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2014, 14:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aká je budúcnosť Avengerov a čo nové vieme o samotných postavách a sólových filmoch? Predstavíme si aj Wandu a Pietra Maximoffa ako Scarlet Witch a Quicksilvera a pozrieme sa aj na následky z Thor II.

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Po necelých 3 mesiacoch sa vraciame so sériou o Svete Marvelu, ktorý sme vám už z väčšej časti predstavili. Odvtedy sme sa ale dozvedeli nejaké informácie, videli sme druhého Thora, ktorý toho veru veľa prezradil a taktiež sa vynorili nové špekulácie. Dnes by sme si mali opäť niečo povedať o Infinity Gems alebo Stones, ako chcete. Podľa dostupných informácií a materiálu sme totižto videli už tri zo šiestich, čo si určite zasluhuje našu pozornosť. Ktoré artefakty sú teda naše silné Gemy? Aké ešte ostávajú a kedy by sa eventuálne mohli ukázať? Aby toho nebolo málo, predstavíme si aj nových členov tímu v Avengers II, teda Quicksilvera a Scarlet Witch.  

Od Thora II sme očakávali viac, než sme reálne dostali. Nebyť hereckého obsadenia a Lokiho, fanúšikovia by Marvel za toto asi trochu vypískali. Film bol síce väčší, odhalil kopec vecí a priniesol pohľad na nové svety, ale to zjavne nestačilo. Čo sme sa teda z druhého Thora dozvedeli? 

V prvom rade bola odhalená, hoci nie priamo, nová šestina z Infinity Gems (úvod k nim, ako aj všetky potrebné informácie, o ktoré sa bude tento článok opierať nájdete tu) a to mocný Aether aka Power Gem. Sami ste videli, čo tento silný artefakt dokáže a nebyť Thora, mohlo to pre Zem (Mitgard) a vlastne všetky svety celkovo dopadnúť veľmi zle. Ak ste boli pri sledovaní Thora pozorní, uvideli ste v Odinových komnatách pár skutočne mocných artefaktov. Čo všetko obsahuje, si môžete pozrieť tu, teraz ale k najdôležitejšej veci a ňou je Infinity Gauntlet. Nositeľ tejto rukavice získava neobmedzenú moc a stáva sa skutočne nesmrteľným. Platí to ale len v prípade, že sú v rukavici umiestnené všetky Infinity Gems, teda Power Gem (Thor II – Aether), Space Gem (Avengers – Tesseract/Cosmic Cube), Mind Gem (tu si nie som istý, ale som presvedčený, že Mind Gem je umiestnená v Lokiho palici, vďaka ktorej dokázal ovládať mysle iných), ostáva nám Time Gem, Reality Gem a Soul Gem. Kde sa tieto zvyšné Gemy možno nachádzajú a kedy ich uvidíme?

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?
Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Pevne verím, že Soul Gem by sme mohli uvidieť s prvou časťou mystického sveta Marvelu, teda s Doctorom Strangeom. Ten by mal prísť do kín v roku 2016, teda v tretej Fáze. Time Gem by nám mohol priniesť tretí Thor a zdá sa, že by sme sa mali dozvedieť niečo nové o Asgarde a hlavne o Odinovi. Samotný záver Thora II nám jasne dáva najavo, že pôjdeme hlbšie. Cestovanie v čase by padlo viac než vhod. Nakoniec tu je Reality Gem, o osude ktorého priznám sa nemám tušenia. Mohol by nám byť prezentovaný v Guardians of The Galaxy alebo by ho mohla mať Scarlet Witch (čo by vysvetľovalo jej a bratove schopnosti a autori by sa tak nemuseli opierať o mutantský pôvod, čo majú nakoniec od Foxu aj zakázané).
Strážci to vo vesmírnom svete Marvelu rozbalia naplno. Budú bojovať proti Zberateľovi (Collector – Benicio Del Toro) Nebule (Karen Gillain) a Ronanovi (Lee Pace). Zberateľa sme vlastne už videli v potitulkovej scéne Thora II. Bol mu odovzdaný Aether, teda Power Gem. Odin zjavne nechce riskovať, že by sa naraz mohli odcudziť ako Power Gem, tak aj Space Gem, ktoré stráži práve on. Navyše prízvukoval, že prítomnosť čo i len dvoch silnejších artefaktov pokope je príliš nebezpečná, čo by mohlo značiť, že sa už Infinity Gauntlet niekedy v minulosti použila. Tu sa to pekne dáva dohromady, keďže práve na to by sa v Thorovi III hodil Time Gem, ktorý by ukázal udalosti z čias minulých a možno aj Odinovu silu. Tá je totižto zahalená rúškom tajomstva aj vo všetkých komiksoch, teda takmer. Môžete si ale byť istí, že Odin vládne o dosť väčšou silou, než je tá Thorova.

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Prečo si vlastne toto všetko hovoríme? Avengeri budú mať predsa v druhej časti celkom iné problémy a to Ultrona. O jeho zrode v MCU (Marvel Cinematic Universe) bohužiaľ stále nič nevieme. Navyše sa naši hrdinovia budú zohrievať bojom proti Baron Von Struckerovi (Thomas Kretschmann). Ide o druhého najdôležitejšieho muža HYDRY, hneď po Červenej lebke (Red Skull).

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?
Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Isté ale je, že film bude temnejší. Thor sa očividne bude chcieť venovať Jane, Tony Stark už chce svoj oblek Iron Mana zavesiť na kliniec, čo nám jasne odkázal záver trojky (Iron Man 3 je pre mňa doteraz vrcholom MCU), no bude musieť SHIELDu opäť pomáhať. Tu asi nastane zrod Ultrona, ktorý pravdepodobne vznikne z JARVISA. Toho by logicky mohol Furymu a spol. venovať len Tony Stark, aby mu už dali pokoj. Ultron sa ale vymkne spod kontroly a začne vyvádzať a ohrozovať ľudí. To samozrejme vyústi k výčitkám a Iron Man tak opäť nastúpi na scénu. Captain America bude mať tiež SHIELDu plné zuby, hlavne po udalostiach dvojky, ktoré nám už trailer viac než dôkladne predstavil. Navyše nedávno nám bolo potvrdené, že práve druhý Cap vytvorí chodníček k Avengers II. Stevovi sa politika SHIELDu nepáči a tak bude len otázkou času, kedy to medzi hrdinami začne vrieť, čo nás zase posúva k Civil War, ale tá je ešte ďaleko. Určite bude mať pár svojich problémov aj Hulk a Bruce Banner s ním. K tímu sa pridajú aj súrodenci Maximoff, teda Pietro (Quicksilver) a Wanda (Scarlet Witch). Je známe, že nebudú spolupracovať hneď a rozhodne by som čakal nejaký menší konflikt. K tomu sa možno hrdinovia dozvedia, čo sa stalo Coulsonovi (tí, čo sledujú Agents of SHIELD, vedia o čom hovorím), čo by mohlo vniesť na scénu mnoho emócií. Aby sme s postavami pre Avengers II boli kompletní, určite tímu pomôže aj War Machine ako Rhodes (Don Cheadle).

Avengers II majú teda problémov až-až, gemy a celá vesmírna časť teda musia počkať. Všetko teda smeruje k Avengers III. Do záveru Tretej Fázy bude väčšina z Infinity Gems predstavená, uvidíme kopu nových vecí a postáv v Guardians of the Galaxy, dostaneme kompletne nových hrdinov (Ant-Man, Doctor Strange a s najväčšou pravdepodobnosťou aj Black Panther) a tretí Thor určite zohrá veľkú úlohu. Nastane teda čas na Thanosa, ktorý sa predstavil v potitulkovej scéne prvých Avengers. Ten bude určite chcieť získať Infnity Gauntlet a pravdepodobne ju aj použiť. Môžete si byť teda istí, že všetko, čo uvidíme v nasledujúcich filmoch od Marvelu sa bude opierať o skrytý pilier, teda Infinity Gems a ich zbieranie.

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Aby sme sa na to pripravili, postupne vám budem predstavovať všetky dôležité postavy pre dej, či už kladné alebo záporné. Čaká nás teda Ultron a Baron Von Stucker ako aj zvyšní záporáci, ktorých si predstavíme v jednom článku, súrodenci Maximoffi, Black Panther, Ant-Man a Doctor Strange. Pritom nám ešte ale stále ostáva pár postáv. Tie ale uvidíte v seriáloch či filmoch od iných spoločnosti. Nimi sú napríklad Spider-Man, Wolverine a samozrejme všetci X-Meni a ich nadchádzajúce filmy. S blížiacimi sa premiérami sa určite sústredím práve na tieto snímky.

Svet Marvelu #9: Aká je budúcnosť Avengerov a aké následky zanechal Thor II?

Quicksilver alias Pietro Maximoff a Scarlet Witch alias Wanda Maximoff

Marvelácky Flash, ktorý dokáže vytvoriť rýchlosť až na úrovni Mach 10 a jeho čarovná sestra sa už dávno stali istou posilou pre Avengers. Ide o deti Magneta, X-Mena a teda ich filmové práva vlastní Fox, takže Marvel má zakázané spomínať ich mutantský pôvod a pravdepodobne aj ich prezývky. Vo filmoch sa teda objavia ako Pietro Maximoff a Wanda Maximoff. Pietro si ale zabehá aj v X-Men: Days of Future Past. Tam si ho zahrá Evan Peters, zatiaľ čo v Avengeroch to bude Aaron Taylor-Johnson. Iróniou osudu je, že sa obaja herci stretli v komiksovom Kick-Ass. Wandu si zahrá Elizabeth Olsen a pre geekov mám smutnú správu, vo filme nebude mať ten svoj sexistický kostým. 


Wanda dokáže ohýbať realitu, zaistiť, aby sa v blízkej budúcnosti stalo niečo nečakané a ako som spomínal, pôvod jej a bratovej sily by mohol prameniť práve z Reality Gem. Pietro je zase superrýchly arogantný mládenec, ktorého je veľmi ťažké ustrážiť. Obaja by mali v Avengers II zohrať významnú úlohu, no začínať budú práve proti Avengerom ako spojenci Barona Von Stuckera. 


Aby sme boli kompletní, pozrieme sa na kompletný line-up filmov od Marvelu (preto tu napr. nie je prvý Hulk z roku 2003, o toho sa postaralo Universal) až do Avengers III. Nemusí byť presný, ale myslím, že na 95% sa dočkáme práve týchto snímok. V posledných dňoch však internetom brázdi informácia, v roku 2016 neuvidíme Black Panthera alebo Doctora Strangea, ale sequel pre Guardians of the Galaxy. Ak to bude skutočne tak a Marvel nezmení dátum premiéry, v jeden deň by sme sa mali dočkať premiér Man of Steel 2 (Batman vs. Superman) a Guardians of the Galaxy! Filmy od Foxu a Sony vynecháme (Spider-Man, X-Men, Fantastic Four)


Iron Man - 1. 5. 2008
Incredible Hulk - 17. 7. 2008
Iron Man 2 - 29. 4. 2010.
Captain America: The First Avenger - 4. 8. 2011
Thor - 28. 4. 2011
Avengers - 3. 5. 2012
Iron man 3 - 2. 5. 2013
Thor 2 - 7. 11. 2013
Captain America 2: The Winter Soldier - 3. 4. 2014
Guardians of The Galaxy - 31. 7. 2014
Avengers 2 - 30. 4. 2015
Ant-Man - 17. 7. 2015
Doctor Strange - 6. 5. 2016
Thor 3 - 8. 7. 2016
Black Panther - 5. 5. 2017
Captain America 3 - 2017
Avengers 3 - 2018


Medzi ďalšie filmy, ktoré by sa mohli objaviť alebo po ktorých fanúšikovia bažia, patrí samostatný Hulk s Markom Ruffalom a samozrejme Iron Man 4 s Robertom Downeym Jr.. Tu však môžem s kľudom Angličana tvrdiť, že Iron Mana už samostatne s Downeym neuvidíme. Ak áno, bol by to veľký šok, no o to väčší honorár pre Downeyho. Dočerta s Marvelom, boli by hlúpi, keby nejak nedokázali Downeyho prekecať na ďalšieho Iron Mana, no nie?

Späť
Zdieľať
Diskusia