Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2013, 17:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kto sú Black Panther, Doctor Strange a Ant Man, noví hrdinovia, ktorí sa objavia po Avengers II, vo Fáze 3?

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!

V minulých článkoch sme si niečo povedali o nadchádzajúcich filmoch a o hercoch. Dnes vám priblížim, aké postavy by sme reálne mohli vidieť po druhej fáze (Avengers II). Keďže Phase II (Fáza 2) je už naplánovaná, otvára sa nám tak hlboká diera nápadov, špekulácií, potvrdených postáv a iných informácií. Tak, začneme?

Keďže Kevin Feige (riaditeľ Marvelu) potvrdil Ant-Mana ako film, ktorý odštartuje Phase III (Fázu 3), začalo sa hneď šuškať o ďalšom možnom aktérovi, či už pre samostatný film, alebo priamo účinkovanie v Avengers III, prípadne nejakej podtitulkovej scéne ala Thanos. Ním sa na prekvapenie všetkých stal Doctor Strange, postava potvrdená opäť samotným riaditeľom Marvelu. Ten sa vyjadril, že by sme ho mali vidieť po Avengers II a Ant-Manovi po roku 2015. Poďme si spoločne trochu tieto postavy priblížiť.

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!


Rovnako ako Strážcovia Galaxie (ktorých si predstavíme v ďalšom článku), majú za úlohu zistiť u publika, či by prijali kozmickú časť Marvel Universe, tak má Doctor Strange za úlohu zistiť, či by diváci prijali časť magickú. Doctor Strange je bývalý chirurg, majster hlavne v telepatii, okultných vedách a ovládaní mysle. O tejto postave sa hovorilo už v roku 2008, avšak až obrovský úspech sóloviek od Marvelu rozhodol o zelenej pre najznámejšieho mága vo svete Marvelu. V komiksoch sa táto postava pretne s osudmi Nicka Furyho, teda nebude problém zapasovať ju do centra diania aktuálnych Avengerov. Ďalšie správy hovorili o tom, že by sa mal objaviť už v Thorovi 2, ako veľmi významná postava a mal ju hrať Viggo Mortensen (Aragorn). Od toho sa bohužiaľ upustilo, avšak zostala jedna pozitívna správa hlásajúca, že pre prípravu filmu si prizvú na pomoc fyzika Seana Carrolla, aby pre doktorovu moc vymyslel adekvátne limity, podmienky a slabé miesta. Chcú z neho urobiť uveriteľnú a poraziteľnú postavu. Nemalo by sa tak stať, že postava dostane na držku len preto, že si to vyžaduje scenár.

Aby ľudia okolo Whedona nemali málo problémov, keďže Downey sa Marvelu upísal len na dva filmy (počítame s Avengers II a III), Marvel musí priniesť iný vlajkový film, ktorý potiahne jednotlivé fázy a zaručí miliardy. Či je to úloha nemožná alebo len veľmi obťiažna, ukáže až čas. Doctor Strange by ho ale mal zastúpiť a tak môžeme od tejto sólovky očakávať veľa. Treba k tomu ale nesmierne šikovného režiséra a sympatického herca, avšak dúfam, že v mladších rokoch, pretože ak by sa po 5 rokoch opäť muselo preobsadzovať, alebo rušiť séria ako v prípade Iron Mana, boli by to len ďalšie problémy.

Ďalším do party je Ant-Man. Scenár sa začal písať už v roku 2006, ale kvôli neustálym odkladom, sme sa jeho potvrdenia dočkali len minulý rok. Režisér Edgar Wright dostal za úlohu vytvoriť testovaciu metráž, na základe ktorej sa rozhodne, či sa film o mravčom mužovi natočí, alebo nie. „Slávne“ krátke video na ComicCone uspelo a dodnes ho nemôžeme na internete vidieť v dobrej kvalite. Môžete si z neho aspoň vytvoriť akýsi obraz jeho schopností. Na internete sa však v posledných dňoch objavila aj dobrá správa o úplnom dokončení scenára. 

A kto vlastne ten Ant-Man je? Je to génius a jeden zo základných členov Avengers. Pod maskou sa dlhé roky skrýval doktor Henry Pym. Ten vymyslel chemickú formulu, podľa ktorej človek môže meniť svoju veľkosť. Neskôr vystupoval aj pod menom Giant Man. Okrem meniacej sa veľkosti, dokáže pomocou špeciálnej helmy ovládať mravcov. Neskôr mu kvôli záchrane dcéry kostým ukradne zlodej Scott Lang, ktorý sa neskôr stane ozajstným hrdinom.

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!


Sám Edgar Wright chcel vytvoriť časovú os, v ktorej by sme videli oboch hrdinov. Film mal byť akýmsi mixom komédie a akčného filmu, avšak nedávno sa musel opäť prepisovať scenár (ktorý, ako som spomínal, sa len teraz dokončil) a my tak netušíme, ako bude Ant-Man vyzerať. Musíme byť teda trpezliví. O rok sa dočkáme premiéry.

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!


Na scéne je ale ešte jeden kandidát, o ktorom sa neustále hovorí. Je vám známe meno Black Panther? Ak nie, vedzte, že sa jedná o ďalšieho hrdinu z radu „Street level heroes“ Marvelu. Tí nie sú o nič horší, než postavy ako Thor, Iron Man či iní bohovia a „bohovia“. K „Streets level heroes“ patria napríklad aj Spiderman, Captain America, Wolverine, Deadpool alebo Blade. Vo filmových Avengers sú nimi zatiaľ Hawkeye, Black Widow či Nick Fury.

 

Black Panther je vládca fiktívnej africkej zeme Wakanda, bohatej na nerastné suroviny. Za pomoci zázračnej rastliny ovplyvnenej silou teseraktu, ktorá ho naboostuje podobne ako Cpt. Ameriku, získa superschopnosti a začne bojovať proti zločinu. 

Najprv na svojom Twitteri Morris Chestnut oznámil, že je načase sa s Black Pantherom zoznámiť. Tweet bol zmazaný a neskôr sa vyjadril, že žiadne rokovania s Marvelom nevedie. Mohla to byť skúška, čo táto zmienka o BP na internete vyvolá. Pár týždňov neskôr sa objavila ďalšia zmienka o inom hercovi, ktorý by si rolu Panthera mal strihnúť. Chadwick Boseman je podľa serveru Latino Rewiev najhorúcejším kandidátom. Špekuluje sa ale aj nad Vinom Dieselom, ktorý sa v posledných týždňoch stretol s predstaviteľmi Marvelu. To, že Black Panther by už nebol až taký black, zdá sa nemusí byť najväčším problémom. Je ale celkom možné, že sa Diesel objaví v Avengers II ako Vision. Mapa Wakandy sa objavila v Iron Manovi 2.

Čriepky zo sveta Marvelu #3: Poznáme filmy nových hrdinov!

Aby som vás ale trochu potešil, tieto informácie sa zdajú byť pravdivé. Komiksový guru Stan Lee, autor väčšiny obľúbených hrdinov, na Comic-Cone potvrdil Doctora Strangea aj Black Panthera. Premiéry jednotlivých filmov sa dočkáme 6. 11. 2015 (Ant-Man), pričom dátumy 6. 5. 2016 a 8. 8. 2016 si rozdelia Black Panther a Dc. Strange. Dátum 5. 5. 2017 zostáva pod rúškom tajomstva, ale tipujem to na tretieho Thora, aj keď ani taký Hulk by nebol na zahodenie.

Nabudúce si plne predstavíme Guardians of The Galaxy (Strážcov Galaxie), ktorí by nám mohli predstaviť Thanosa, hlavného záporáka vo filmových Avengers.

Domov
Zdieľať
Diskusia